Slut för iår

Nu var det slut för i år :(.

Lite deppigt är det men åh vad skoj jag, Pigge Pingvin, har haft det.
Nu i helgen var det sista helgen detta år som Pigges Piratland hade öppet, men vilka fantastiska månader vi haft.
Pigges Piratland här vid mitt hem Sydpoolen har bara fått positiva bemötanden vad jag har hört.
Då blir jag, som har känt mig lite ansvarig, extra stolt. Alla barn har varit så glada och haft så roligt och så många kramar som jag fått nu i somras har jag aldrig fått tidigare.

Några höjdpunkter i sommar har varit:

* när SvampBob Fyrkant var här med mig och invigde hela Pigges Piratland - han var verkligen en rolig prick som jag hoppas att jag skall arbeta mer med.* Aya Baya Band var här och spelade hela två gånger och fick med sig hela publiken och vissa fick även gå upp på scen och spexa tillsammans med bandet.

* Djungelbandet som spelade två gånger under juli månad. Fantomen var med och busade med barnen (och vuxna).

* Nybyggda plaskdammen för de allra minsta som blev en succé. Ibland såg jag till och med föräldrar som satt och svalkade sig.

* Glasskiosk med serveringsdel med min favorit - regnbågsglass.

* Elbilarna, ansiktsmålningen, piratteatern med alla fantastiska skådespelare från STA - Södertäljes Teateramatörer.

* ... och såklart alla HOPPBORGAR med allt från borgar till de minsta till stora hoppborgar för de äldre barnen.

Det som händer nu är att jag kommer flytta in i äventyrsbadet, som jag har fått chefen att öppna lite längre. Nu är öppettiderna för mitt häftiga äventyrsbad måndag till fredag 9 - 21 och lördag till söndag 9 -18.

Så nu kan du komma med mamma och pappa nästan när du vill!

Pigg pigg!!

Förresten...

... åh jag glömde ju att säga något till er.
Imorrn på fredag är jag ledig och kommer inte hinna skriva något till er.
Tråkigt va?! men bli inte alltför ledsna. På måndag är jag tillbaka igen!

Pigg pigg!!


God, nyttig mat

Mumsfilibaba säger jag bara!

Vi här på Sydpoolen har fått en helt fantastisk restaurang till oss - en trappa upp från det stora äventyrsbadet. Koh Siam Thai heter den och denna vecka har de sänkt priset! OCH börjat med sushibuffé och ni anar inte hur GOTT det är.
Självklart har jag, Pigge Pingvin, fastnat för sushin eftersom min favorit är just fisk, men jag har smakat lite
av allt det andra också och det var ju jättegott det med.
Så kom hit och testa du med. Just nu kostar det bara 69:- och då får man till och med en godisbit efter maten.

Det smaskas en hel del här nu och för restaurangen går det bara bättre och bättre. Förhoppningsvis kommer jag tillsammans med alla min kamrater här på Sydpoolen att öppna upp vår just nu väldigt "vuxna" avdelning - relaxavdelningen - för alla barn. Men det kommer inte bli en stoj och stim avdelning för det utan meningen är att alla familjer som kommer hit skall kunna äta goooo restaurangmat i lugn och ro och utan att byta om. Så JAPP, meningen är att ni skall sitta i badkläder och äta. Visst låter det som en bra idé!?

Jag, Pigge, tillsammans med en vuxen kompis på relaxavdelningen


relaxavdelningen finns också en bubbelpool (där du bara kan ta det lugnt), en kill- och tjejavdelning med bastu. I båda avdelningarna finns en vanlig bastu samt en med eukalyptusdoft. Om jag, Pigge Pingvin, får välja så väljer jag den med doft för den har inbyggd ånga som pyser ut då och då. Det är häftigt när det väser till när man sitter därinne.
Jag säger till när alla planer är klara för att öppna, men jag har lite inside information om att det blir när Sydpoolen fyller 20 år. Så vi får väl se :).

Pigg pigg!!

Bada med klasskamraterna

Hej och hallå alla kompisar!
Nu är hösten i full gång här på Sydpoolen. Det är jättekul! Barnen som är här leker och går på simskola. De vuxna simmar också eller tränar på Nautilus gym. Från och med vecka 40 kan ni också börja boka er till nästa omgång med simskola och babysim. Säg det till mamma och pappa så att de inte missar att boka in er. Det är ju så bra att kunna simma!


Rutschelkaneskoj!


Jag hoppas att det går bra för er i skolan nu när ni börjat igen. Det måste vara roligt att träffa alla kompisar igen. Själv hoppas jag att ni inte glömmer bort er kära vän, Pigge Pingvin. Det vore så roligt om ni kom och hälsade på. Ni vet väl att ni kan komma med skolan och hälsa på? Om ni har en frilufsdag eller liknande på gång så tycker jag att ni ska tipsa era lärare om Sydpoolen. Ta med er några föräldrar också.  Om ni är över 15 stycken i er klass som kommer så blir det lite billigare också (60kr). Vilken bra idé, va?

Nej, nu ska jag gå och titta till simskolebarnen.
PIgg Pigg!

Löningstime

Tjata, tjata, tjata...

Idag är det hög tid att "tjata" lite extra på dina föräldrar.
Jag, Pigge Pingvin, kommer ju att öppna mitt Pigges Piratland vid äventyrsbadet Sydpoolen för sista gången denna sommar nu i helgen 29 - 30 augusti.  Så det är klart ni måste komma och hälsa på mig då!
Och eftersom det är så att mamma och pappa kanske har fått lön denna vecka så kanske, kanske de böjer sig och vill komma hit de med. Det finns ju faktiskt en hel del roligt för dem också att göra här.

Här finns också en hel del skoj att köpa i Sydpoolens lilla shop. Vi har simglasögon (även för vuxna föräldrar), badmössor (som är jättebra att ha om du skall simma crawl), shampoo/balsam, coola badkläder och mycket mer.
Bland andra skojiga saker kan du även köpa mig, Pigge Pingvin, fast då är jag lite mindre i form av en nyckelring. Jag älskar mina nyckelringar (som jag säljer för 25 kr)! De är lika mig fast i miniformat - lika gulliga och mjuka.

Hoppas vi syns ute i helgen och hoppas att det blir jätteskönt väder. Glöm inte att säga till redan nu att du vill hit och hälsa på...ni vet föräldrar. De måste ju planera i förväg för att kunna göra något överhuvudtaget.

Två små blötdjur duschar i Sydpoolens fotduschar


Pigg pigg!!

 

STORT Jubileum 20 år

Tut i luren!

Om bara en månad är det dax. Sydpoolen, där jag - Pigge Pingvin alias Pigge Pirat, bor fyller 20 år!
Vilken grej eller hur. 
Fredag den 25 september kl. 06.30 smäller det, så det kan ni skriva in i era kalendrar redan nu. Sydpoolen kommer FESTA ändå till söndagen den 27 september kl. 18.00.
Då kommer det bli pompa och ståt här med en massa aktiviteter för både små och stora.
Om jag känner alla rätt här så kommer det bli en massa saker som händer med rabatter och olika aktiviteter.
Kanske, kanske blir det ÄVENTYRSDISCO med mig, Pigge Pirat, i äventyrsbadet. Visst skulle det vara COOLT!

Just nu börjar det ändå kännas som det är fler och fler som kommer och hälsar på mig, efter den lilla besöksdippen förra veckan. Jag tror att det är alla träningssugna som kommer hit med sina barn. Det är extra roligt denna höst, för vi kan erbjuda jättemycket aktiviteter på gruppträningsschemat. Bl.a. är Peter Rylander här och kör ett enkelt och roligt FYS pass varje måndag kl. 18.30. Alla nyfikna - kom hit och testa! Läs mer här om alla pass.

Gör som Peter, känd från TV-programmet Amigo! Kom hit och kör loss med ett roligt FYS-pass.


Pigg pigg!!

Sol, vind och vatten

Goooomoooorrrrooon alla barn

Hoppas det går riktigt, riktigt bra för er i skolan den här veckan. Jag har märkt att det inte alls är så många barn härSydpoolen längre och hälsar på mig. Jag, Pigge Pingvin, visste först inte varför - jag trodde nästan att barnen hade blivit ledsna på mig och inte ville komma hit - men då berättade mina kompisar här att skolan börjar ju denna vecka!
Vilken tur att det inte var som jag trodde!
Nu får ni komma och hälsa på mig på helgerna istället, eller så bokar ni in er på någon häftig simkurs på eftermiddagarna. Då kanske vi stöter på varandra iaf. Sydpoolen har också crawlkurser för alla föräldrar om ni hör några som är intresserade. Lärarna är jättebra!

Det verkar ju också som att - lagom till skoldax - sommaren kommit tillbaka en liten sväng. Både idag och igår har det varit sol, lite vind och självklart en massa vatten här hos oss på Sydpoolen.
Om ni vill kan ni tipsa er idrottslärare att ni vill komma och bada här med hela skolklassenSydpoolen.
Det finns ju en hel del skoj att göra här + en massa nyttiga saker att lära sig. Det finns bl.a. ett isflak där ni kan träna isvett och livräddningsdockor samt bojjar. Börja tjaja redan idag :).

En liten cool simmare tillsammans med sin mamma i Sydpoolens terapibassäng


Är det någon mer än jag som följer friidrotten varje dag?
Vilket lopp han gjorde igår - Usain Bolt. Han är nog min nya idol. Det känns som han springer snabbare än vinden.
Här kan ni läsa mer om vad han gjorde igår. Riktigt häftigt är det.

Pigg pigg!!

Skateboardinvigning 22/8

Snart smäller det!

Snart är det dax!

Dax för skateboardrampen här i stan Södertälje att  invigas.
Och det bästa av allt är att rampen ligger precis i anslutning till mitt, Pigge Pingvins, hem, äventyrsbadet Sydpoolen!

Så alla badsugna skateare kommer ha väldigt nära till allt de tycker är skoj.
Hoppas Södertäljes alldeles egna tidning, Länstidningen, skriver något om det.
Jag har redan sett några som har varit ute och testat banan. Den ser lite läskig ut, tycker jag. Det är väldigt imponerande att titta på när de kör.

Imorrn är det surströmmingspremiär. Inte för att jag, Pigge Pingvin, tycker att det är så gott - jag föredrar ju färsk fisk. Helst så färsk som möjligt. Men om det inte fanns någon annan mat än surströmming skulle det säkert gå ner ändå.
Aftonbladet har gjort ett test om vilken strömming som är godast. Här kan ni läsa lite om det - tror att man måste vara medlem bara men det fixar ni lätt.

Glöm inte bort att vi här på Sydpoolen har en jättegod thai restaurang en trappa upp från äventyrsbadet. De serverar buffé med en massa smask.Pigg pigg!!


Festivaltokiga tokstan

Hej hopp på er alla glada badare

Igår var det massor av barn här och badade med sina föräldrar. Igår var också dagen då alla Sydpoolens kurser började och det var full action i entrén.  Även i äventyrsbadet var det full rulle.
Idag är det också en massa besökare här - det är jättekul för mig, Pigge Pirat, så slipper jag känna mig ensam.

Snart kommer jag att ta bort min piratutstyrsel som jag haft på mig hela sommaren. Det är ju p.g.a. att jag har stängt mitt Piratland för sommaren. Jag kommer hålla till i Sydpoolens äventyrsbad på helgerna mest om ni vill träffa mig. Jag har haft så roligt hela sommaren så nu är det dags att vila och ta igen sig lite. Min chef har sagt att jag får ledigt på vardagarna för att vara extra pigg och glad på helgerna när det är som mest badsugna barn här att busa med.

Massor av kompisar plumsar i Sydpoolens äventyrsbad i vågorna


Har ni förresten hört att det är en massa festivaler på gång i tokstan Södertälje.
Åh så roligt tycker jag

Fast det har råkat bli något av en festivalkamp här i stan.
Tre festivaler går av stampeln i helgen
1. Pretzel Town festival (ingår i Kringelfestivalen)
2. Kringelfestivalen

3. Stagedive day out i Nykvarn Folkets park.

Det kommer nog bli jättekul.
Jag är lite sugen på Bo Kaspers Orkester som är några av mina favoriter.
Kolla lite mer här. Basisten Michael kommer ju från Södertälje!

Pigg pigg!!

Oj oj oj

Oj oj oj vad tiden går snabbt.

I fredags hade jag, Pigge Pirat, så himla roligt här på Sydpoolen och Pigges Piratland att jag helt glömde bort att skriva i min blogg. Jag passade på att hoppa och studsa lite extra i hoppborgarna för i söndags stängde jag mitt Piratland för sommaren.

Förhoppningsvis så kommer jag att kunna öppna nu i helgen och nästa helg men det får vädret bestämma.
Det har varit en väldig succé med alla hoppborgar och plaskdammen och elbilarna så jag tror faktiskt att vi kommer öppna nästa år också. Då skall jag se till att jag får ännu fler attraktioner som vi kan busa i tillsammans.

Busungar tillsammans med mig, Pigge Pirat, och en piratkompis


Det är massor som bloggar om Sydpoolen och om Piratlandet vilket jag tycker är himla skoj.
Titta och läs här ska ni få se.

http://thereselarsson.bloggagratis.se/2009/07/11/1853743-sydpoolen/

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.10981851

http://blogg.passagen.se/ordbehandling/entry/simm%C3%A4rke_i_sydpoolen

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.10837290

Pigg pigg!!

Pigge Pirat på bild

Hej svejs alla badare och pirater

Nu har jag fixat upp lite nya bilder på min Sydpoolensida på Facebook. Kolla in här så kan ni titta. För att titta måste du ha ett konto på Facebook men det fixar du snabbt.

Fick reda på idag att Södertäljes nya skateboardramp kommer invigas lördag den 22 augusti. Spännande även fast jag, Pigge Pirat, aldrig har provat att åka nån gång. Jag tror att jag skulle ramla ganska mjukt - som ni alla vet är jag ju en ganska rund och go pingvin.

Jag, Pigge Pirat, med några småfans


Snart börjar alla mina kurser här i Sydpoolen - jag kommer starta med babysim och simskolor, barngympa och vuxensimkurser. Om du hör någon av dina föräldrar prata om att lära sig crawl så har vi det här på Sydpoolen också. Det finns också vattengympa och massor av gruppaktiviteter på land. Alla instruktörerna är jätteduktiga!

Nu skall jag iväg och kolla så allt går bra med Sydpoolens tävlingsbassäng. Vår duktiga driftavdelning har renoverat och fixat och fräschat till den i sommar och öppnar den igen på måndag. Jag måste bara dit och kolla så allt går enligt planerna.

Pigg pigg!!


Linux och tjocka Pigge

Pigge Pirat in da house!

Idag har det varit rätt mycket folk här och busat och badat i äventyrsbadet med sina föräldrar.
Jag har sett många blötdjur ute i mitt Piratland med - det blir extra roligt att hoppa runt i hoppborgarna när man är lite blöt. Vilken fart man får i hoppborgarna "Glada Fiskens grotta" och "Stora Valgapet" - två av mina största borgar som har rutschkanor inbyggda i sig. Riktigt riktigt himla jättekul är det.

Full fart i Stora valgapetNu börjar det nästan blir lite kyligt ute på morgonarna.
Jag, Pigge Pirat, brukar öppna mitt häftiga och coola Piratland kl. 9 varje dag och idag kändes det faktiskt att det var mycket kallare i luften. Skönt för mig som har lite extra fett runt magen :).

Det kanske är lite svårt för de som inte känner mig att hålla mig, Pigge Pirat, och Linux pingvinen isär. Kolla här ska ni se. Jag hoppas att alla barn tycker att jag ser lite mer kramvänligt ut än Linux iaf. Han ser lite tuff och hård ut ibland tycker jag. Fast ändå rätt snäll.

Pigg pigg på er alla!!

Barnsemester i Sydpoolen

Ola bandola alla fans

Jag, Pigge Pirat, sitter som bäst och Facebookar! Har ni hört något liknande!? En pingvin som facebookar och bloggar. Jag måste verkligen vara en annorlunda pingvin om man jämför med mina kompisar i Antarktis. Men det visste jag nästan redan. Men det är ju otroligt roligt att skriva tycker jag. Hoppas att ni, alla mina vänner, tycker det är lika roligt att läsa mina inlägg.

En av mina minsta kompisar och hans mamma


Om du vill bli ett fan till mig så klicka här - jag vill ha så många fans som möjligt så tipsa gärna alla ni känner.

En härlig testfamilj från den bästa barnsidan Barnsemester har varit här och busat med mig i sommar. De har skrivit några rader om sitt äventyr här i Sydpoolen och Pigges Piratland här.  Jag blir så glad när jag hör att barnen har haft roligt här i Sydpoolen - det är ju det som har varit mitt mål i sommar.

Pigg pigg!!

Pigge Pirat är tillbaka!

Hej svejs alla barn och föräldrar!

Gissa vem som är tillbaka?!

Jag, Pigge Pirat, är på banan igen efter en veckas semester från bloggandet.
Under min lediga tid har jag passat på och busat lite extra med alla barn som har varit här och hälsat på mig i mitt Pigges Piratland.

Det här är jag, Pigge Pirat, i full piratmundering


Det har varit så poppis att alla mina klistermärken har tagit slut! Och jag som beställde hur många som helst!
Kul ändå tycker jag. En av mina bästa kompisar har klistrat fast ett klistermärke bak på sin bil - tyckte jag var lite skoj.
Om du får för mamma och pappa så får du gärna göra det du med. Då blir det nästan som att alla som har ett klistermärke på bilen är med i Pigges Piratklubb - en hemlig klubb bara för oss!

Jag var inne och tittade lite och såg att Södertälje officiella sida också har skrivit några rader om oss. Titta här och läs gärna.

Aftonbladet skriver idag att sommaren kommer fortsätta ett bra tag till - först blir det lite kallare och sen blir det varmare igen! Tjoho är det enda jag kan säga. Det kommer ju betyda att jag kan hålla mitt Piratland öppet ännu längre. Till hösten kommer jag få flytta in mitt piratland och då blir det bus och skoj i äventyrsbadet här i Sydpoolen istället.
Kika här om vad Aftonbladet skriver om värmen så kan ni läsa själva - Sensommardopp.

Pigg pigg!!

RSS 2.0