Pingvin i tropisk värme!

Idag skiner solen över Sydpoolen! Det sägs att det ska börja bli varmare också, ganska mysigt tycker jag.
Det hjälper mig, Pigge Pingvin, att komma in i den tropiska känslan. För nästa vecka är det ju dax! Sportlov, massor av busiga barn och tropiska influenser! Att ta sig en härligt svalkande dopp, åka rutschkana och hoppa från hopptornen (om man vågar) är väl bästa sättet att tillbringa ett lov? Hoppas att ni tar er en tur förbi och hälsar på!


Ser det inte härligt ut?


Ordet tropiskt får mig att tänka på sandstränder och palmer.. Vad tänker du på?
Gå in på min Facebook sida och berätta!

Pigg Pigg!!


Snart Sportlovstajm...

Vecka 9 närmar sig med stormsteg och vintern ger inte vika! Jag tycker att det perfekta sportlovet innehåller både värme och kyla, så varför inte kombinera skidåkningen med en dag i tropikerna? Under våra tropiska veckor kommer du bland annat kunna slappa i solstolar och dyka med riktig utrustning. Mer information kommer, håll ögonen öppna!

Pigg Pigg!!

Det kan man Kalla ett OS-guld!!

Hej och hallå i vintersnön!

Vinter-OS är i full gång och självklart är jag, Pigge Pingvin, ett stort fan av vintersporter. Måste säga att jag själv är en hejare på pulka och stjärtlapp! Skidor går tyvärr inte eftersom att fossingarna är för stora.
Igår tog den toppenduktiga tjejen, Charlotte Kalla, OS-guld i tio kilometer fri stil. Wow, vad duktig hon är!
Det var så spännande och tänk vad nervös man måste vara när man tävlar i en så stor tävling som OS. Grattis, Charlotte!! Idag skriver såklart alla tidningar om detta, gå gärna in och läs.
http://lt.se/sport/1.736828-os-guld-till-kalla
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/vintersport/os2010/article6613247.ab

I morse var det -11 grader när jag vaknade. Brrr, det måste ni också ha kännt när ni gick till skolan/dagis! När det är kallt kan det vara skönt att röra på sig så man blir varm. Dansa blir man varm av! När Sydpoolens tropiska veckor drar igång den 4:e mars tror jag mig veta att det kommer att bli en del dans. Vi har ju tidigare haft discon i äventyrsbadet och det har varit kanonkul! Jag älskar att dansa. Så det vill ni inte missa!

DJ'n spelar bra dansmusik!Vill bara påminna alla om att det är tajm att boka in sig på nästa omgångs simkurser som startar vecka 12.
Ring mina goa tjejer i receptionen på 08 554 428 00 eller maila info@sydpoolen.se

Pigg Pigg!!


Res ända till Sydpoolen!

Tjenixen alla vänner!

Idag är det Onsdag. Onsdag den 3:e februari och Disa och Hjördis har namnsdag. Vilken koll jag har, va? Onsdagar är trevliga dagar tycker jag. Då börjar dagen oftast med att jag (efter frukosten såklart) pratar lite med simlärarna, som ska lära en massa skolbarn att simma. Sedan brukar jag underhålla mig med att hålla ett öga på allt annat som händer här under dagen. Vattengympan har precis börjat och sedan blir det lite Bodypump och sen mera simskola. Puh, det är mycket att göra när man är en så viktig pingvin som jag!Snön yr utanför fönstrena här på Sydpoolen. Jag har absolut ingen lust att gå ut idag. Börjar längta lite efter solen och värmen. Det är i alla fall skönt att man bor på ett ställe som är varmt och tropiskt året om. Nu när det är så kallt här i Sverige brukar många resa bort på solresor. Tidiningarna skriver om alla möjliga mysiga ställen man kan åka till i sina resesidor. Men vem skriver om varma och roliga Sydpoolen? Det kanske låter som om det är kallt här, men det är det absolut inte! Kom och känn själv. Det är också mycket billigare än att flyga iväg någonstanns.

Här är det varmt och jätteskönt att bada!


Snart är det ju dax för de tropiska veckorna också!! Ni har väl bokat in det i era kalendrar? Då kommer det verkligen vara som att resa långt bort. Fast man bara reser till till Södertälje och Sydpoolen.

Pigg Pigg!!
Inte bara superhjältar kan rädda liv...

Hallååå där ute i kalla Sverige!!

Här hos mig på Sydpoolen är det varm och skönt i alla fall. Jag och alla mina vänner har haft massor att göra idag. Vi är ganska många människor (och en pingvin) som grejar och donar här hela dagarna, det kanske man inte tänker på. Vi har receptionstjejerna, badvaktisarna, kontorsnissarna, simlärarna, gyminstruktörerna, gruppträningsledarna, driftgubbarna och de duktiga tjejerna och killarna som städar. Jag hoppas jag inte glömde bort någon nu, då kanske de blir ledsna. Alla vi är som en enda familj och har jättekul. Fast det är klart att det är så roligt när man är i ett äventyrsbad hela dagarna!

På ett bad är det viktigt att man är duktig på livräddning. Alla mina poolare här är jätteduktiga! Nu finns det också möjlighet för dig och dina kompisar i skolan att komma hit och lära er livräddning i vattnet. Det är något alla borde kunna, tycker jag. Så prata med fröken eller magister så får de ringa hit till mig. Mamma och pappa kan också gå Livräddande första hjälpen för barn, så kommer hela familjen att vara proffs på att rädda liv. Som superhjältar!


Räddaren i nöden!


Innan jag lägger undan datorn för idag vill jag bara påminna om de tropiska veckorna som startar 4 mars. Det ska bli sååå kul! Sen vill jag skvallra lite för jag har hört talas om att Sydpoolens hemsida ska få en liten makeover snart. Spännande!

Vi syns i vågorna!
Pigg Pigg!!

RSS 2.0