Pigge tar semester. Så han blir pigg!

Hej, hej!

Idag kan vi njuta av ännu en varm sommardag. Härligt! På Sydpoolen är det många som ligger och drar sig i solstolarna och svalkar sig i poolen. Även jag har mest chillat i solen.

Tänkte faktiskt ta mig en semester från mitt jobb som bloggare ett tag. Tänkte dra igång igen vecka 34 ungefär. Det är samma vecka som det mesta sätter fart här igen. Barn- och vuxenkurserna, höstens gruppträning och SSS har satt igång då. Eftersom att det kommer bli en höst med mycket kul att göra är det kanske bästa att man vilar upp sig.

Hoppas att alla andra också passar på att koppla av. Det är så härligt med sommar!

Pigg Pigg!!


8 Spinningtips!1. Drick alltid vatten innan cykelpasset börjar. Ta med en plastflaska in och häng den på cykelramen så att du kan dricka även under träningen. Ta även med en handduk.

2. Jympadojor går bra, men de får inte vara alltför mjuka, då riskerar foten att "somna". En sko med lite hårdare sula, typ tennissko, är att föredra.

3. Vadderade cykelbyxor är sköna, liksom dubbla tajts. Men viktigast är att kläderna sitter åt skönt på kroppen och inte fladdrar för mycket. Kortbyxor och t-tröja duger utmärkt.

4. Ställ in styret så att det kommer högre än sadeln.

5. Låt spännremmen på trampan "sticka ut", då är det lättare att själv reglera åtdragningen av foten under passets gång.

6. Trampa inte fortare än du klarar av. När ändan börjar "studsa" på sadeln så cyklar du för fort eller på alltför lågt motstånd.

7. Slappna av i axlar och armar så sparar du dessa från onödiga spänningar. Håll fingrarna och tummen på samma sida runt styret.

8. För att orka spänna magen när du står upp och trampar bör du komplettera spinningen med lite styrketräning för mage och rygg. Antingen på gymmet eller i hemmet.

Info taget från www.aftonbladet.se

Pigg Pigg!!


Träningsinfo - SpinningSpinning är en träningsform som är enkel och effektiv och ger stora möjligheter till individuell anpassning.

Spinning tränar främst konditionen, då de stora muskelgrupperna i benen är engagerade, vilket ställer krav på hjärta, lungor och blodomlopp. Dock finns några moment av smidighet/rörlighet med under uppvärmning och stretching. Cykeltekniken tränar koordinationen, men att cykla är okomplicerat och passar även de som tycker att koordination är något svårt. Styrkedelen tillgodoses på passen med SpinningStyrka.

Spinning passar mycket bra för den som vill träna på en hög intensitet, men också för den helt otränade, eftersom varje deltagare själv bestämmer vilken belastning man lägger på. Spinningpassen är uppbyggda så att mjölksyraträning undviks i största möjligaste mån.

Spinning är en skonsam träningsform för de som varit skadade, är överviktiga, inte vill eller kan hoppa och springa samt de som kommit till åren.

Spinningträning kan också med fördel användas som konditionstränande komplement till styrketräning i gym.

Tekniken är enkel och det enda man behöver i utrustningsväg är en välfylld vattenflaska och en handduk!

Kicki - en av våra populära spinninginstruktörer!


Välkommen att boka! www.sydpoolen.se eller ring 08 554 428 00

Pigg Pigg!!


Träningsinfo - BodyPump

Under en timme tränar du kroppens alla större muskel-grupper som rygg, bröst, ben, axlar, armar och mage. Du använder en skivstång och avgör själv hur tunga vikter du vill ha. Möjligheten att anpassa träningen efter din egen förmåga gör att du kan träna BODYPUMP oavsett träningserfarenhet.

Fördelar med BODYPUMP-träning

Fysiskt/mentalt

  • Förbättrad muskelstryrka.
  • Ökad energiförbrukning och en starkare och mer vältränad kropp.
  • Ödad hållfasthet i senor, ligament och skelett.
  • Sänkt stressnivå och förbättrad allmän hälsa.

 Kunskap/färdighet

  • Förbättrad teknik i de vanligaste styrketräningsövningarna.
  • Förbättrad hållning och lyftteknik.
  • Ökad kroppsmedvetenhet och kroppskontroll.


 Gå in på www.sydpoolen.se för mer info om hur du bokar eller ring 08 554 428 00.

Pigg Pigg!!


Piggerapp!


Är ganska proffsig på rim skulle jag vilja säga..

Ligger i solen utanför Sydpoolen.
Att bada har gett mig energin att vara en gla pingvin.
Kom så ska jag dig utmana på att åka rutschkana!
Annars kan vi gå och träna - fast till vad ska det tjäna?
När jag egentligen mest gillar snask och att hoppa magplask!
Kom alla glada - här älskar vi att plaska och bada.
Så ta med dig farmor eller nån - äventyrsbadet har öppet till arton!
Pigg Pigg!

Simkunnighet är en färskvara!

Är du simkunnig? 

Att kunna simma är viktigt! Det är också väldigt kul när du kan hoppa, dyka och leka utan att vara rädd. Grunden för att man ska kunna lära sig simma är vattenvana. Genom att vara mycket i vatten och genom vissa moment t.ex. glida, hoppa, flyta och doppa, kan du träna upp din vattenvana.

När du är vattenvan känner du dig tryggare. Det är viktigt för att kunna hålla balansen när du simmar och glider. Man kanske även vågar sig ut på lite djupare vatten.

Sydpoolen får man börja simskola när man är 6 år. Då börjar man även simma bröstsim. Första simsättet är oftast crawl eller ryggsim eftersom att de är mindre tekniskt svåra. Barn under 6 år har för det mesta inte motoriken för bröstsim.

Du kan testa din simkunnighet hos oss när du vill. Om du klarar simmärket Vattenprovet så är du simkunnig. Då ska man falla/hoppa i vattnet så huvudet hamnar under ytan och simma 200 m (varav 50 m rygg) i en följd. Men simkunnighet är något som man borde testa ofta. Bara för att man lärt sig simma en gång är det inte säkert att man simma perfekt resten av livet.
Personalen på Sydpoolen kan självklart simma - men varje år testar vi simkunnigheten. Det är en färskvara! Men det är aldig för sent att lära sig och därför har vi vuxenkurser. Nästa omgång startar vecka 34 och går att boka redan nu.

Nej, nu ska jag simma en sväng!

Pigg Pigg!!Fler simmärken:
http://www.simkunnighet.se/swwwing/app/cm/Browse.jsp?PAGE=1145061

 Simning tränar hela kroppen.

En mer skonsam och kalorislukande motion än simning finns helt enkelt inte. Så skriver tidningen I Form. Tänk dig vad vältränad jag är då! Jag som simmar nästan varje dag. Framförallt är det kanonkul med simning och efteråt kan man alltid unna sig en stund i bubbelpoolen eller i bastun. Nu när det är sommar tycker jag också man ska passa på att simma i havet eller sjön. Svalkande och skönt!

Simning är en mycket skonsamt och effektiv sätt att träna. Skaderisken är minimal och du tränar även upp din smidighet, framförallt genom bröst- och fjärilsim. Alla stora muskelgrupper tränas vid ett simpass. Jag tycker också man blir härligt avslappnad av simning - blodcirkulationen kommer igång och det slappnar av musklerna.

Simma är kanonbra träning.Här på Sydpoolen har vi simkurser för stora och små. Både Nybörjar- och Fortsättningskurser. Vi startar vecka 34 och det går bra att boka sig redan nu! Gå in på vår hemsida www.sydpoolen.se för mer information eller ring vår kundtjänst på 08 554 428 00.

Det går ju självklart även bra att komma och simma själv i någon av våra motionsbassänger. Vi har öppet mellan 06.30 - 21.00 på vardagar och 09.00 - 18.00 på helger. Välkomna!

Pigg Pigg!!


Tips på artiklar om simning som träningsform:
http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/traning/article264059.ab

http://iform.se/traning/traningsprogram/simma-ifran-fettet
http://iform.se/amne/simning


Simma lungt, Pigge!

 

 

Badvett är viktigt att ha koll på nu i sommartider. På Vårdguidens- och Svenska Livräddningssällskapets hemsida finns tips och information för den som tänkt ta sig ett svalkande dopp. Att ha lite kunskap kan rädda liv!

1. Bada alltid tillsammans med någon.
2. Simma längs med stranden.
3. Hoppa eller dyk inte på okänt vatten.
4. Knuffa aldrig i eller håll fast någon under vatten.
5. Simma inte under bryggor eller hoppställningar.
6. Spring inte på bryggor eller bassängkant - du kan halka.
7. Ropa bara på hjälp om du är i nöd.
8. Undvik uppblåsbara leksaker i öppet vatten.
9. Lek inte med livräddningsmaterial.
10. Meddela alltid var du ska bada och när du tänker komma tillbaka.


I båten är det mycket viktigt med flytväst. Men även små barn som leker på bryggor och stränder bör han en på sig. Men detta betyder inte att barnen inte behöver vaktas.

Lite Livräddningstips:
Ropa på hjälp och påkalla uppmärksamhet. Försök att nå den nödställde utan att du själv utsätter dig för risker. Den bästa och säkraste livräddaren är en torr livräddare.

Ha alltid något mellan dig och den nödställde. Den så kallade "förlängda armen" kan vara en livlina eller en livboj, men det går även bra med till exempel ett klädesplagg eller en handduk.

Försök att få upp personen ur vattnet så fort som möjligt. Även i 20-gradigt vatten kyls kroppen ned relativt snabbt. Om du ska rädda en nödställd som har fallit överbord, ta upp henne i aktern på båten.

Ta av de våta klädesplaggen och värm upp personen långsamt. Linda om möjligt in ben, armar och bål var för sig. Kroppsvärme är den bästa värmekällan.

Informationen tagen från www.simmärken.se och www.vardguiden.se .

Ha så kul i det blå. Simma lugnt!

Pigg Pigg!!


Så här kul hade vi på Summercamp - Bilder!


Veckan bjöd på blandade galenskaper. Jag hoppas att alla hade jättekul! Kanske ses vi nästa sommar igen?
Pigg Pigg!!

RSS 2.0