Pigge presenterar Sydpoolens Summercamp 2010!!

Tjohej tjohopp!!

Idag skiner solen och det är så härligt! Det får mig och mina vänner att börja planera inför sommaren här på Sydpoolen. Jag längtar efter sommarlovet för då brukar det vara en massa glada barn här och det är så kul. Vad ska ni hitta på i sommar? Jag har ett litet tips!

Sydpoolen kommer ordna Summercamp vecka 24 och vecka 25 för barn mellan 7 - 12 år.
Man bokar sig för en vecka späckad med aktiviteter. Bland annat kommer man ha simskola, simhopp, vattengympa, trampolin, skogslekar och självklart en massa bad!!

Var en hel vecka bland pooler och rutschkanor i sommar!


Vecka 24 Mån - Fre 09.00 - 16.00 kostar 1590:- /barn
Vecka 25 Mån - Tor 09.00 - 16.00 kostar 1290:-/barn


I priset ingår alla aktiviteter, lunch, mellanmål, 1 t-shit och en vattenflaska.

Tänk dig att vara här hos mig heeeela dagarna i en hel vecka! Det låter som en jättekul grej. Så säg till mamma och pappa för det går att boka sig redan nu. Jag hoppas jag träffar er i sommar!

Pigg Pigg!!

Brasiliansk fest på Sydpoolen - köp biljetter nu!!

Hej mina vänner!

På lördag smäller det! Då är det stoor brasiliansk fest hela dagen! Jag hoppas ni har bokat in det i era kalendrar. Det kommer att bli ett härligt evenemang i vårt tropiska äventyrsbad och relaxavdelning.

För alla vuxna som vill komma och bada och dansa på kvällen/natten så gäller det att köpa biljetter nu, innan de tar slut! De kostar 150 kr och då ingår både bad, show och mat. Kalaset startar 20.00 och håller på till 03.00.

Festen är ett samarbete med restuarangen Viva Brazil och det kommer spelas härliga sambatoner hela natten.

Biljetterna finns i Sydpoolens reception.


Viva Brazil står för mat och show!


Självklart kommer förmiddagen också att vara tillägnad underbara Brasilien. Viva Brazil kommer finnas på plats med underhållning för hela familjen! Kom och lek i vågorna och delta i karnevaltåget med mig, Pigge Pingvin! Det kommer att bli en fantastisk dag. Vi har öppet 09.00 - 18.00 och tar ordinarie inträdespris under dessa tider.

Missa inte detta!

Pigg Pigg!!


Missa inte karnevaltåg och sambatoner på Sydpoolen!

Heeeeeeeej!!!

Jag måste berätta något jättekul som kommer hända här på Sydpoolen.
Nästa Lördag, alltså den 27/3, blir det Brasiliansk fest! Det kommer bli såå häftigt.

Man får chansen att uppleva Brasilien på riktigt (fast här i Södertälje). Kom hit och dansa med i de gungande sambotonerna, testa på capoeira (Brasiliansk kampsport) och delta i karnevalståget! Självklar är det tropiska äventyrsbadet öppet för badsugna!


Karneval!



11.00 - 18.00 Ta med hela familjen på brasilianskt äventyr i hisnande vågor!

20.00 - 03.00 Vi slår upp dörrarna igen för alla som är 20 år eller äldre. Biljetterna för kvällens brasilianska show och bad kostar 150 kr och då ingår mat. För att delta krävs förköpta biljetter som finns i Sydpoolens reception. Den brasilianska restaurangen Viva Brasil står för maten.

Jag i min brasilianska outfit!



Detta, mina vänner, är något ni inte vill missa!

Pigg Pigg!!


Hygienvecka på Sydpoolen!

Hej halloj alla vänner!

Idag hinner jag bara med ett litet kort inlägg.
Vill bara berätta att vi på Sydpoolen kommer att vecka 12 kommer att vara hygienvecka.
Det kommer att betyda att vi belyser vissa av de ordningsregler som finns till för att alla ska trivas.

Detta är något som många andra badhus också har satsat på. Jag, Pigge Pingvin, tycker att det är viktigt med hygienen.. annars blir det så läbbigt i badet!

Här är några viktiga grejer att tänka på när man ska bada på Sydpoolen:

Tvåla in dig innan du badar!
Tvättar man sig ordentligt med tvål innan så slipper man dra med sig smuts, smink och annat läbbigt!
Sen så slipper man lukta klor efteråt!
Duscha utan badkläder!
Annars blir man inte ordentligt ren. Det fastnar en massa grejor i dem och det blir inte fräscht. Om många glömmer bort detta så måste man också öka mängden klor i badet och det blir mindre trevligt att bada.
Bada bara i badkläder!
Det är därför det heter så, eller hur? Vissa tycker att det är fint med kalsonger under badbyxorna. Men tyvärr släpper bomullskläder ifrån sig fibrer som fastnar i filtren och så finns det bakterier i dem (även om de ser rena ut). 

Enkelt, va!? Först tar du av dig dina kläder, duschar med tvål och därefter tar du på dig badkläderna! Lätt som en plätt, tycker jag!

Pigg Pigg!!

Södertälje är grejen!

Tjenixen!

Denna härliga, soliga vinterdag tycker jag att det är underbart i Södertälje!
Hos mig på Sydpoolen har det varit en ganska lugn förmiddag. Några skolor har varit på besök i äventyrsbadet och de verkar ha haft det jättekul!

Om ni missat det ligger Sydpoolen centralt i staden Södertälje. Som stadens kanske enda pingvin vill jag säga att jag trivs kanonbra! Här finns mycket vatten (inte bara på Sydpoolen) och Maren är mysigaste och populäraste stället på sommaren. Underbar natur, härligt föreningsliv (SBBK, SSK, Assyriska, Syrianska m.fl.) och massor av olika spännande turistattraktioner.

Jag står på scenen på Politikertorget.


Visste ni att Södertälje är en bad- och kurort sedan 1849? Jodå, såå länge har människor rest hit för badets skull! Här erbjöd man kalla och varma bad som skulle vara jättebra för hälsan. Där Sydpoolen nu ligger låg först Täljebadet som byggdes 1964. Kanske din mamma, mormor eller farbror kommer ihåg det? Det var mycket mindre och hade inget äventyrsbad. Men 1989 öppnades nya badet, Sydpoolen, och det var faktiskt så många som 10 000 besökande under öppningshelgen. Massor! Fast alla badade inte såklart, det hade blivit en jättelång kö till rutschkanorna.

Hur som helst tycker jag att Södertälje är en jättefin stad och framför allt finns det massor av mysiga människor här. Jag vet, för jag har träffat massor av södertäljebor! Just nu kan man rösta på Sveriges bästa inomhusbad på Barnsemester.se. Jag hoppas att ni går in och stöttar mitt hem, Sydpoolen, genom att gå in och rösta här.

Jag hänger i Kringlanhuset.


Glöm nu inte att komma och hälsa på mig! Det är disco på lördag i äventyrsbadet 15.00 - 18.00, det vill ni inte missa! Annars tycker jag att ni ska ut och njuta av soliga Södertälje.

Pigg Pigg!!


Discodans i vågor!

Tjohooo!!

Solen skiner och det har börjat bli liite varmare. Åh, så mysigt!
Förra veckan var det sportlov här i Stockholmstrakterna och en och annan badsugen var och hälsade på mig på Sydpoolen. Det var en kanonbra vecka och jag hoppas att alla hade jättekul.
Jag, Pigge Pingvin, bjöd på chokladpengar, kramades och hade lite barngympa vid strandkanten av äventyrsbadet. På Lördagen var det disco och härlig stämning med dans till discotoner och neonljus. Om ni missade detta får ni en ny chans till att skaka på rumpan i vågorna. Lördag 12/3  och Lördag 20/3 15.00 - 18.00 rockar vi loss! Hoppas att ni kommer förbi


Jag och min piratkompis hänger vid äventyrsbadet!


Under sportlovet har man även fått chansen att testa på att dyka med tuber i våra bassänger. Wow, vad kul det såg ut att vara och barnen var jätteduktiga! Detta kommer man också ha möjlighet att göra under de kommande veckorna.

Prova på dyk:
V. 10 Torsdag och Fredag.
v.11 Lördag och Söndag.
v.12 Lördag och Söndag.

Vi busar i grönskan.



Glöm inte att kika in på min Facebook.
Pigg Pigg!!


Huvudstaden fick finbesök av kramgo pingvin!

Hej svejs igen!

Nu fick jag alla fina bilder och filmer från min tripp till Stockholm igår. Det var en spännande dag!
Jag har aldrig åkt pendeltåg förut, bara buss en gång när jag skulle på basketmatch. Det var jättekul! Jag och mina vänner spatserade runt i gamla stan (där vi råkade träffa på min vän Staffan som är VD för Sydpoolen), dansade till gatumusikanter, kramades med folk på Plattan och såg på slottet där kungen bor.
Vi har verkligen en vacker huvudstad!

Slottet var verkligen stort.


Om du bor i Stockholm ska du veta att det inte alls är långt att åka till mitt hem Sydpoolen och hälsa på. Pendeltåget från Stockholms Central tar bara 45 min till Södertälje Centrum och därifrån kan man faktiskt gå. Det tar bara 5 min, högst! Om man inte orkar gå så går det faktiskt bussar också.


Hm, vilket tåg ska man åka med?


Mera bilder och filmer från mina äventyr kommer att komma upp på Facebook och YouTube snart!
Men redan nu finns lite smått och gott som jag tycker du ska kolla in.

Pigg Pigg!!

Pingvin på promenad i Södertälje Centrum!

Tjenixen alla sportlovslediga!!

Ute är det kyligt och kallt, men inne hos mig på Sydpoolen är det mysigt och varmt! Jag och mina vänner laddar upp inför de kommande tropiska veckorna. Allt drar igång i morgon och det ska bli så kul! I förrgår var jag ute på promenad i Södertälje centrum för att sprida budskapet om Sydpoolens hisnande rutschkanor och böljande vågor. Jag träffade en massa härliga människor och hade otroligt trevligt! Det är alltid skönt att vara ute och få lite frisk luft men jag är en pingvin som trivs bäst i värme. Kanske den enda pingvinen som mår bäst i tropisk härlig temperatur. Som tur kan man alltid plumsa i äventyrsbadet och svalka av sig om det blir för varmt.

Promenad i snön.



Jag är en pingvin som annars trivs bäst hemma bland bubbelpooler och hopptorn. Men man måste ju våga sig ut i världen ibland eller hur? Var det någon som såg mig på promenad i Södertälje Centrum? Igår var jag i Stockholm också. Mycket äventyr för mig! Kommer ett inlägg om det senare.


Man måste besöka leksaksaffären om man är på shoppingrunda!


Jag hoppas verkligen att ni passar på och hälsar på mig på Sydpoolen nu när ni är lediga och allt!
Idag ska jag till Ragnhildsborgsbacken, vi kanske ses?!

Pigg Pigg!!







Tropisk värme mitt i Södertälje!

Hejsan alla vänner!

Nu är det ääääntligen sportlov!! Jag hoppas att ni passar på och vilar er från läxor och hittar på massor av skoj denna vecka. Här på Sydpoolen har vi en massa bus och kul för dig och din familj så jag tycker att ni ska ta och titta förbi.

Om bara två dagar, torsdagen den 4:e mars,  startar de tropiska veckorna. I förberedelse för detta vet jag att mina vänner har städat, pyntat, planerat och grejat i flera veckor. Jag, Pigge Pingvin, har såklart också hjälp till så gott jag kan. Igår var jag bland annat på promenad i Södertälje Centrum. Jag och mina vänner delade ut information om de tropiska veckorna så ingen skulle missa att man kan komma hit och värma sig i snöyran. Här har vi det alltid varmt och skönt! Idag tänkte jag ta pendeltåget till Stockholm så att alla där också får reda på det. Spännande! Jag har aldrig åkt pendeltåg förut. Mina vänner tar nog med sig sin kamera så imorgon kanske jag har bildbevis på mitt äventyr.

Vår relaxavdelning har haft stängt här ett par dagar för lite upprustning. Oj, vad fint det blev! Ni måste komma och titta. Man blir riktigt sugen på att sätta sig i bubbelpoolen och ta en ångbastu.

Varmt och skönt i ångbastun med vänner.


Nej, nu måste jag förbereda mig för min tripp till Stockholm. Hoppas vi ses i veckan!
Pigg Pigg!!


RSS 2.0