Bertils Minne 2 oktober.


Hejsan!

Varje år håller SSS i tävligen Bertils Minne här i Sydpoolen. Bertils Minne är en fond som startades 2007 till minne av simmaren Bertil Gustafsson.

Förutom att tävlingen är en möjlighet för simmare att ha kul, umgås och minnas sin vän utses varje år fyra 13åriga simmare för att ta emot ett stipendium. Stipendiet är en resa till en tävling någonstans i Europa.


Två av simmarna tas ut under tävlingen enligt högsta poäng på två stäckor enligt FINA:s poängtabell. Sedan välj ytterligare två ut av tränarna för andra egenskaper såsom inspiration, kamratskap och glädje. Det är alltid två tjejer och två killar som blir tilldelade stipendiatet.

Styrelsen består av en representant för respektive SSS styrelse, ungdomstränare och Bertils familj.

På Bertils Minnes sida på Facebook kan man läsa:
"Pristagarna i simtävligen Bertilsminne får en handgjord plakett med symbolen LiveLife. Symbolen har kommit till för att påminna oss alla att det är viktigt att leva här och nu och att ta tillvara dagen! Det du kan påverka är ögonblicket just NU. Vi vill genom fonden skapa ett litet bidrag till det som är viktigt i livet - kamratskap och att finna sina egna utmaningar. Men den stora skillnaden gör DU - varje dag."

I år hålls tävlingen den 2 oktober i Sydpoolen.

Vill du också ge en gåva? Fonden står öppen genom postgiro: 68 23 27 - 2 (Södertälje Sim Sällskap)
Information om grenordning  hittar du på www.sss.se


Pigg Pigg!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0