Semester

Hej alla vänner!
Jag, Pigge Pirat, tänker ta lite semester från bloggandet. Jag är tillbaka igen med ny spännande information vecka 33.
Självklart kommer jag att vara kvar på Sydpoolen och leka med barnen. Det vill jag inte ta semester ifrån.
Piratlandet kommer att vara öppet till och med den 16 Augusti, kanske lite längre om det är fint väder. Så passa på att hälsa på mig och Piraterna innan hösten är här.

Mina busiga Piratkompisar!


Måste bara berätta om allt roligt som händer till hösten.
Måndagen den 10 augusti öppnar vår resturang, Koi Siam Thai, igen. Där kan man äta mumsig thaibuffé.
Sedan startar alla våra roliga kurser vecka 34. Missa inte att boka dig om du vill lära dig simma eller gå på gympa. Samma vecka kommer höstens gruppträning igång. Vi har massor av nyheter t.ex. Afrodans, Fys-pass och Aerobics. Det kommer att bli full rulle!

Sedan har jag glömt att berätta att Sydpoolen fyller 20 år snart. Tänk vad snabbt tiden går. Jag hoppas att det blir ett stort kalas då. Som ni vet älskar jag kalas!

Nej, nu ska jag gå ut och njuta av sommaren med mina Piratvänner.

Pigg Pigg!!


Snart Simskoledax

Hejsan!

Jag hoppas att alla barn har det roligt på sommarlovet. Jag, Pigge Pirat, har i alla fall jättekul nu när det är så många roliga barn här och hälsar på mig. Igår blev vädret riktigt bra tillslut och folk satt ute i solstolar och mös i Piratlandet.

I Länstidningen har de förresten skrivit om mitt hem, Sydpoolen, igen. Gå gärna in och läs här.

  

Mina Piratkompisar och jag simmade lite igår för snart börjar mina roliga simskolor och babysim. När man badar måste man också ha badkläder. I receptionen hos mig på Sydpoolen kan man köpa jättefina badkläder till vuxna och barn. De har även babybadblöjor, babyleksaker, simpuffar, badmössor och simglasögon. Allt man kan behöva när man ska simma och bada.

Badmössan och simglasögonen på.


Du har väl inte missat att Sydpoolen nu finns på Facebook? Gå gärna in och bli ett Fan här.


Pigg Pigg!


Duktiga simmare

Hej alla glada!

Det har verkligen varit en regnig sommar. I helgen åskade det också och min nya ekorrekompis blev nog lite rädd. Men inte jag, jag tycker det bara är mysigt. I alla fall så länge jag är inne i mitt Äventyrsbad.


Snart är det höst igen. Det tycker jag är lite tråkigt för då kan man inte vara ute i mitt Piratland och leka. Därför gäller det att passa på att hoppa i hoppborgarna och åka elbilar nu när det är sommar. Men när hösten kommer händer det också en massa roligt hos mig på Sydpoolen. Vattengympa, gruppträningspass, barngympa och simskolor. Kul va?


Det är jättekul att bada!


På tal om simskolor så läste jag i tidningen idag att 15-åriga Sarah Sjöström slog världsrekord på 100 meter fjärilssim igår. Wow, vad duktigt! Du kan läsa mera om det här. Jag har också fått veta att några simmare från Södertälje SimSällskap simmade jättebra i Ungdoms SM i Malmö för en vecka sedan. Det blev ett silver på 100 meter bröstsim och flera fjärdeplatser. Bra jobbat!


Nu ska jag hoppa i poolen och simma lite så att jag blir lika duktig.

Pigg Pigg!!     


Busa inne när det regnar

Idag är det fredag! Det tycker jag är jättemysigt. Äventyrsbadet har nyligen öppnat och jag hoppas att det kommer många badsugna barn och hälsar på mig och mina Piratvänner idag.

Jag har upptäckt att det har flyttat in en söt ekorre i mitt Piratland. Han kanske tycker att det är lika roligt med hoppborgar och elbilar som barnen och jag tycker.

En av mina busiga piratkompisar.


Det regnar ute idag igen. Det är tråkigt att man inte kan vara ute i Piratlandet då, men ibland kan det vara mysigt med regn. Jag tycker att ni ska komma och hälsa på mig, Pigge Pirat, och åka rutschkana och bubbla bubbelpool idag. Varje halvtimme är det vågor också. Det tycker jag är jättekul! När jag har badat i vågorna en hel dag brukar det kännas som om jag fortfarande guppar omkring där när jag ska sova på kvällen. Coolt va?


På kvällen, när Sydpoolen har stängt, kan man alltid se på en bra film. Det är mysigt att gosa i soffan med lite popcorn efter en hel dags busande. Den där nya Harry Potter filmen verkar jättespännande. Den ska kanske jag och Piraterna se någon dag. Här kan ni läsa mer om bra filmer man kan se en regnig kväll.


Nu är det dags för vågor igen! Hoppas vi syns där.


Pigg Pigg!!


Äventyr i Äventyrsbadet

Idag har det varit grått och regnigt väder hela dagen. Jag och Piraterna har haft massor av barn att leka med i vågorna i äventyrsbadet och badvakterna har hjälpt barnen att ta olika simmärken.  Det har varit en jätterolig dag!
Fast jag hoppas att vädret blir bättre. Det är mycket roligare att vara ute i mitt Piratland när solen skiner. På Aftonbladet skriver de om städer där det är bäst chans för sol. Läs gärna om det här.


Jag och barnen leker i äventyrsbadet.


Snart stänger Äventyrsbadet för dagen och då ska jag gå och vila mig så jag orkar leka mera i morgon.

Pigg Pigg!

PS. Glöm inte bort att spela mitt roliga Piratspel. Du kan vinna ett inträde till Sydpoolen.

Finbesök av Fantomen.

Hej hopp!
I helgen fick jag, Pigge Pingvin, fint besök. Djungelbandet med Fantomen spelade och sjöng i mitt Piratland. Vi hade jätteskoj! Både vuxna och barn fick upp och dansa och busa med Fantomen. Jag tror att alla som var hos mig här på Sydpoolen hade jättekul. Det hade i alla fall jag.


Djungelbandet spelade jättebra.
Wow, tänk vad kul att träffa Fantomen!


Nu ska jag gå ut i solen och leka. Det är massor av skojiga barn där och Piraterna spelar snart teater. Kom och hälsa på vettja!

Pigg Pigg!

PS. Glöm inte att boka dig för höstens roliga kurser hos mig på Sydpoolen.

Tjena mittbena!

Tjena mittbena! Så sjunger Djungelbandet i en av sina roliga sånger. Jag längtar jättemycket till de kommer till Sydpoolen och spelar på scenen i mitt Piratland. Gå gärna in på deras hemsida och läs om deras  nya klimatsmarta föreställning.

Idag är det varmt och skönt och perfekt väder för att komma och hälsa på mig, Pigge Pirat.  Ta med er mamma och pappa ut i solen och hoppa hoppborg och ät glass i Piratlandet. Blir det för varmt kan ni alltid gå in och svalka er i äventyrsbadet.


Barn och vuxna har roligt i Piratlandet.


Mina piratkompisar spelar också piratteater två gånger om dagen då ni får hjälpa dem leta efter en skatt. Vad kul va?
Vi syns i hoppborgarna!
Pigg Pigg!!

Bli en pirat du med!

Idag vaknade jag, Pigge Pirat, av att solen sken. Mina piratkompisar och jag började morgonen med lite sill och ett dopp i äventyrsbadet. Klockan 09.00 gick vi ut i solen och lekte och busade i Piratlandet. Det kom en massa roliga barn och lekte med oss och piraterna målade ansiktsmålningar på dem. Barnen blev jättefina! Hos mina kompisar i Sydpoolens reception kan man köpa jättefina piratkit. Det är en piratscarf, ögonlapp, örhänge och ett svärd. Så då kan du också bli en pirat!


Piraterna med coola scarfs och svärd.

Nu ska jag fortsätta leka. Glöm inte bort att Djungelbandet kommer på Söndag kl.14.00. Det ska bli jättekul!

Pigg Pigg!!


Kan du simma?

Hej alla badsugna!


Jag, som är en pingvin, älskar att simma och dyka. Men det är viktigt att man lär sig hur man gör och därför har jag simskola för badsugna barn. Där får man tränar på att bland annat doppa sig, hoppa från kanten, simma bröst- och ryggsim. Även bebisar får komma och bada på mitt babysim.


I augusti startar det massor av roliga kurser för både vuxna och barn här hos mig på Sydpoolen. För vuxna har vi bra och roliga vattengympa- och simkurser. För barn kommer vi även ha barngympa, aerobics och showdans.


När man simmar eller gympar tränar man också kroppen och det är viktigt för att man ska vara frisk. Här hos mig på Sydpoolen har vi ett träningskort för alla som är 16 år eller äldre. Om man har ett sådant får man simma, träna på Nautilus gym och gå på roliga gruppträningar. Vi har jättebra instruktörer som håller i BodyPump, Spinning, Pilates, Vattengympa och massor av annat kul. I höst kommer även den glada Peter Rylander från barnprogrammet Amigo i TV och har Fys-pass på måndagar.

Peter från barnprogrammet Amigo.


På min hemsida kan du läsa mer om alla aktiviteter och kurser.

  


Det kommer att bli en jättekul höst!


Pigg Pigg!!


Grattis Kronprinsessan!

Grattis Kronprinsessan!


Idag fyller Sveriges söta kronprinsessa år. Jag hoppas att hon får en jätterolig födelsedag.

Jag, Pigge Pingvin, tycker att det är skojigt att fylla år - för då får man ha kalas! Du vet väl att du kan ha barnkalas och fira din födelsedag hos mig här på Sydpoolen. Då får man låna ett alldeles eget rum som har kyl, frys, spisplatta, micro och egen bastu och dusch. Rummet ligger bredvid mitt äventyrsbad där man kan leka i vågorna och ha kul.
 

Vad vore kalas utan ballonger och serpentiner?
När man fyller år brukar man få födelsedagspresenter. Om du har barnkalas här hos mig på Sydpoolen får alla barnen som kommer en liten present. Jag tycker att det är kul att ge bort paket. På den här sidan kan du köpa familjebad hos mig i mitt äventyrsbad på Sydpoolen. Det tycker jag är en jättebra födelsedagspresent.

  

Nu ska jag gå ut i hoppborgarna och leka. Kom och lek med mig när Piratlandet öppnar kl.09.00!


Pigg Pigg!!


PS. Gå gärna in här och lägg till min blogg i din favoritlista.


Mina Piratvänner

Hej hej!

Jag, Pigge Pirat, har haft en jätterolig helg. Massor av skojiga barn kom och hälsade på mig och mina Piratvänner även fast det regnade. När det regnar brukar vi gå in och leka i mitt egna äventyrsbad här på Sydpoolen. Där kan man åka rutschelkana och guppa i vågor som får det att kittla i magen.

Men idag skiner solen! Det tycker en glad pingvin som jag är jättekul. Jag och mina Piratvänner ska ut och busa i hoppborgarna i mitt Piratland. Jag hoppas att det kommer en massa glada barn och hälsar på. Piraterna är jättesnälla och de spelar Piratteater två gånger om dagen för alla barnen som är hos mig på Sydpoolen.


Mina Piratvänner busar i Piratlandet.
Ta med dig dina kompisar och kom och bada och lek med mig och Piraterna!

Pigg Pigg!!

PS. Jag såg att de hade skrivit om mitt hem Sydpoolen i tidningen Södermanlands Nyheter. Du kan gå in här och läsa om du vill.

Tjoho - Nu öppnar jag

Pip pippipiiii piip - Nyheter från Pigges Piratland, Sydpoolen i Södertälje

Hej svejs

Goda nyheter alla vänner. Jag och mina vänner Piraterna bestämde precis att vi ÖPPNAR mitt, Pigge Pirats, Piratland.
Det har redan varit ute en del hoppsugna!

Slut på meddelande - Pip pippipiiii piip

Tur att det finns meteorologer som iaf kan spå vädret lite grann. Här är en liten prognos från Aftonbladet.
Jag som ansvarig för Pigges Piratland vill ju ha koll på hur vädret blir - det är ju det som håller mitt Piratland öppet.
Just nu ser det iaf ut som vi går mot soligare (och gladare) tider :).

Pigg pigg!!

Kom tillbaka sommaren

Vart tog sommaren vägen? Jag, Pigge Pirat, vill ju kunna öppna mitt Piratland som ligger i Sydpoolen.
Kanske, kanske om det blir bättre väder kommer jag att öppna idag. Jag håller i mina fjädrar för fullt så de nästa blir blå!

När du kommer hit och besöker mig kommer du först av allt stöta på min duktiga personal som håller till i kundtjänst. De hjälper dig med allt mellan himmel och jord och inga frågor är för dumma. De svarar på allt!

Jag med min duktiga personal


Här är lite tips om vart du kan läsa om mig. Glöm inte bort att du kan prenumerera på min blogg här.

På radiokanalen Favorit FM kan du höra min reklamslinga för mitt, Pigge Pirat, häftiga och mycket coola Piratland. Ratta bara in 103,9.

Södertäljes alldeles egna lokaltidning, Länstidningen, har skrivit lite om oss idag. Kika här så skall ni få se. Mycket roligt tycker jag att så många vill komma och bada hos mig och hoppa i hoppborgarna. Det blev ju rekord i juni och nu satsar jag på rekord även i juli! Det finns bara en som kan hjälpa mig med det - och det är du!

Kringelstan - där du kan hitta allt möjligt om Södertälje - finns det lite info om mig också.

Det känns lite coolt nu för jag börjar ju bli lite av en lokalkändis - kanske är dags att utmana resten av Sverige och världen snart också.

Pigg pigg!!

Attans regn

Attans regn

Det förstör ju för mitt fina Piratland - så just nu har jag, Pigge Pirat, inte kunnat öppna. Så fort det slutar regna så kommer jag öppna det igen - var så säkra!

Som tur är finns ju hela stora coola äventyrsbadet - som inte är något för torrisar!
Redan nu (klockan är bara halv tio) så har det kommit badsugna barn och föräldrar. De vet att utöver Piratlandet finns det så mycket mer här i Sydpoolen. Just nu skulle jag t.ex. inte ha något emot att sitta och bubbla lite i stora bubbelpoolen och samtidigt titta ut på regnet. Det kan ju vara riktigt mysigt det med.

Jag, Pigge Pirat, med poolare i äventyrsbadet Sydpoolen


Mina piratkompisar här i Sydpoolen är jätteduktiga och arbetar hårt för att flörta med alla journalister, redaktioner för att de skall inse hur kul att barn får det när de kommer till Sydpoolen och mitt Piratland. Kika här så skall ni se.

Så trotsa regnet och kom hit!

Pigg Pigg!!

PS. Om du vill ha bättre koll på mig, Pigge Pirat, kan du ta hjälp av den här länken. Följ min blogg med bloglovin

Underbara sommarlov

Underbara, underbara sommarlov

Idag har jag, Pigge Pirat, självklart mitt Piratland öppet och även hela stora äventyrsbadet Sydpoolen är öppet.
När jag tittar ut genom fönstret nu så ser jag att mina hjälpredor, Piraterna, redan har öppnat Piratlandet fast vi egentligen inte öppnar förrens kl. 9. Så det blir en liten bonus för alla badglada barn som kommer tidigt idag :).

Luras inte bara och tro att mitt Piratland har något att göra med Pirate Bay för det har det ju absolut inte. Pigges Piratland är ju utomhusskoj med en massa hoppborgar, plaskdamm och elbilar för barn 2 - 12 år.

Just nu har jag har en tävling tillsammans med Barnsemester.se. Genom att gå in hos dem och kika är det massor av glada familjer som har vunnit entré till Sydpoolen och Pigges Piratland. Vem vet! Det kanske kommer fler chanser senare i sommar?!
Jag blir så himla glad när det är mycket folk här hos mig. Det är jättetråkigt att vara ensam och jag brukar alltid bli lite nedstämd alla kvällar kl. 19, då jag stänger mitt Piratland och äventyrsbad.

Hoppas mamma och pappa har en riktigt bra semester. Semester är ju en tid då man bara skall slappa och vara ute i sommarsolen och äta god mat och förhoppningsvis få en massa god glass. Säg till dem att du skulle få en ännu roligare sommar om du fick komma och hälsa på mig.
Övertala dem med att "det finns allt på Sydpoolen", för det gör det ju.

- jag är här, Pigge Pirat med alla min piratkompisar
- det finns äventyrsbad med vågor, strömkanal, rutschbanor m.m.
- det finns Pigges Piratland utomhus med hoppborgar, plaskdamm, elbilar, piratteater, ansiktsmålning
- alla besökare får en liten present
- det finns kiosk som serverar sallad, korv, hamburgare, godis, glass m.m.. Det finns en restaurang men nu under sommaren har de semesterstängt. Annars serverar de urgod Thai Lunch Buffé för jättebra priser - speciellt för barn.
- det finns motionssimbassänger, bubbelpooler, bastu
- Nautilus Gym för träningssugna
- Sydpoolen SPA för alla som vill ha en skön behandling - massage, kurbad, scrub osv.

Sydpoolen är till för alla - liten som stor, smal som tjock, kort som lång.

Liten piratkompis på grönbete


Mer om allt detta kan du läsa på Sydpoolens hemsida - där hittar du mer bilder och annat kul.

Om ni vill skulle det även vara jättekul om ni ville prenumera på min blogg.
Det kan ni göra här. På det sättet kan ni följa mig och få mina nya inlägg varje gång som publicerar dem.
Kan inte bli bättre :).

Nej, nu måste jag smita iväg (är lite kissnödig).

Pigg pigg!!


PS. Glöm inte bort att du kan vinna en GRATIS entré till Sydpoolen genom att spela mitt häftiga Piratspel.
Gå in
här och kika.

Om du vill ha bättre koll på mig, Pigge Pirat, kan du ta hjälp av den här länken. Följ min blogg med bloglovin

Familjesemester

Gomorron alla vänner!

Hoppas ni mår bra, för det gör jag!
Även fast vädret inte är det bästa - imorse tidigt tidigt var jag, Pigge Pirat, ute och dansade lite i regnet.
Det var inte kallt alls och riktigt riktigt uppiggande - precis som jag är - pigg alltså *skrattar*. Prova själva om ni kommer hit idag så ska ni få känna att det är jätteskönt. Efteråt kan n sätta er i varma bastun eller sköna bubbelpoolerna.

Vet ni vad!
Södertäljes egna tidning Länstidningen har skrivit om mig och mina pirater. Kika och läs här.
Även stora Aftonbladet har skrivit om mitt hem, Sydpoolen. Mer om det kan du läsa här.
http://www.aftonbladet.se/sommarisverige/article5139694.ab
.

De skrev om ett familjepaket vi har tillsammans med häftiga Tom Tits Experiment och fina hotell Quality Hotell Park som också finns här i Södertälje. Så om inte din mamma och pappa riktigt vet vad de skall göra nu under sommaren och semestern - tipsa dem om att för bara 2 120:- kan då få övernattning med frukost, entré till Tom Tits samt till mig, Pigge Pingvin, i Sydpoolen. Hos mig får ni också en liten present när ni kommer till kundtjänst.Om du vill ha bättre koll på mig, Pigge Pirat, kan du ta hjälp av den här länken. Följ min blogg med bloglovin

Vi syns i regnet!

Pigg pigg!!

Djungelbandet rockar

Hej svejs alla blötdjur!

Åh så bra de var! Djungelbandet menar jag.
Det var ca. 300 personer som var här i Sydpoolen och såg när Djungelbandet rockade loss här på lilla scenen i Pigges Piratland - mitt (Pigge Pingvins) alldeles egna hem.
Det var rejält häftigt att se dem sjunga och spela - och Fantomen var ju med. Yeah!

Glöm inte bort att de kommer tillbaka. Söndagen den 19 juli kl. 14.00 kommer de och spelar igen

Pigg pigg!!

Livrädda Pigge Pirat

Tjoho för fredag!

Visst är det någon visst med fredagar ändå.
Om man har varit snäll så kanske mamma eller pappa ger en lite extra gott - oftast brukar det bli lördagsgodis men jag, Pigge Pirat, brukar även få något extra på fredagar. Det jag uppskattar mest är nog en extra, fet god sill och kanske även en bläckfisk :).

Idag och alla andra dagar här i mitt hus Sydpoolen i Södertälje, kan du GRATIS få lära sig bad- och båtvett.
Mina trevliga badvärdar (de är de som har snygga orangea tröjor) hjälper till ute i motionsbassängen här.
Bad- och båtvett är jättebra att lära sig!

Det kan t.ex. handla om hur du skall simma
- skall du simma rakt ut eller simma längst stranden?
- vad är bra att veta när duska hoppa ner i vattnet från en brygga?
- får du skoja om att du behöver hjälp?

Om du vill kan du även prova på livräddning. Badvärdarna har plockat fram dockor och alla intresserade - även mamma och pappa - kan prova att utföra mun-mot-mun metoden dvs. hjärt- och lungräddning. Det är en läran du bär mer dig resten av dig liv!

Alla övningar som ingår i alla simmärken kan du prova här i mitt hus Sydpoolen i Södertälje.
Så kom och prova!Pigg pigg!!

Många besökare

Hej svejs alla goa vänner!

Hoppas ni mår bra i sommarsolen. Visst är det underbart med solen....då kan man tjata lite extra på mamma och pappa så är det större chans att få mer glass ute i min glasskiosk.Försök få hit mamma och pappa och bada. Just nu får alla som kommer och besöker mig, Pigge Pirat, vara inne och bada hela dagen för samma pris.
För barn 3 - 15 år kostar det 85:- och för alla föräldrar och vuxna kostar det 100:-.
Sedan har jag även gjort två specialpaket
1 vuxen och max 3 barn kostar 240:- och
2 vuxna och max 3 barn kostar 280:-.
Bra va :).

Sedan så jag i siffrorna idag att så många besökare som jag har haft detta år i juni...så många besökare har vi ALDRIG haft. Totalt för hela juni kom över 23 000 till mig. Åh, så skoj att det är så många som vill komma och hälsa på mig. Det tycker jag är jätteroligt.

Pigg pigg!!

Basketdax snart

Pigg pigg på er - alla barn!

Hoppas ni mår bra denna dag och är sugna på mer bad och hopp i Pigges Piratland.
Idag är det lite svalare ute och då trivs jag. Pigge Pirat, som allra bäst.

Idag har jag skickat iväg en ny omgång med vinster till alla som har provat mitt spel. Alla som spelar får en entré gratis till mitt Piratland - det gäller bara för en person så försök att få mer dig hela familjen så du slipper gå själv.
Jag tror du kommer ihåg länken men här kommer den en gång till.

Pigges Piratspel

Snart är det ju dags för Basket UEM i Södertälje. Jag blir så imponerad på alla som kan spela basket - själv ser jag ut som en vaggande jätte när jag försöker mig på att spela. Jag är nog bättre på att krama barn och att fånga sill.

Jag, Pigge Pirat, gör det jag kan bäst.Pigg pigg!!

RSS 2.0