Pigges Fanclub

Hej hopp i snön

Igår var jag, Pigge Pingvin, ute och kastade snöboll och gjorde snöänglar.
Det gäller att passa på för så här mycket snö som det är nu var det jättelängesen det var.
Men jag älskar det och jag hoppas att det kommer ligga kvar länge, länge...

Idag är det underbara fredag...fredagsmys blir det för hela slanten idag. Sen imorrn skall jag upp tidigt för att förbereda mig. Det är nämligen Simkunnighetens dag då och jag hoppas och tror att det kommer att komma jättemycket folk hit då för att prova att ta simmärken, kolla in Sydpoolens häftiga skämthoppsshow. Och så hoppas jag såklart att de kommer för att hälsa på mig, Pigge Pingvin!

Jag och äventyrsbadet Sydpoolen har en hel del fans runt om i landet. Titta här så ska ni få se.

http://sunroad.devote.se/blogs/3666888/nu-var-det-laengesen-sist---.htm


http://beckabus.bloggplatsen.se/2010/01/20/2433120-upprop-och-helt-slut/

http://beckabus.bloggplatsen.se/2010/01/15/2411787-formiddag-med-simtur-och-fiskbullar/

http://mollieonecinalifetime.blogspot.com/2010/01/holl-pa-att-ga-riktigt-illa.html

Pigg pigg!!

Bada på skoltid...

Godagens alla gosiga!!

Idag har det börjat snöa en massa igen. Tycker att det kan vara ganska trevligt och mysigt. Fast i tidningarna kallar de snön och blåsten ett oväder. Hur kan något vara oväder? Snö och blåst är väl ett väder? Tokigt!
Jag tycker det är fint med snö! I Södertäljes egna tidning, Länstidningen, har de fina läsarbilder på hur vacker staden blir om vintern. Gå gärna in här och kika.

Snöbollskrig någon?


Hur som helst har det i alla fall kommit en och annan badsugen och hälsat på idag. Det kom faktiskt en hel skolklass och åkte rutschkana med mig idag. Jag tycker du ska tipsa din lärare om att man kan komma hit till Sydpoolen och bada på frilufsdagen. Det är jättekul och att simma är bra för hela kroppen! Det blir även billgare om man är många!

Hoppas vi syns! Nu ska jag hjälpa mina vänner att planera de tropiska veckorna som startar den 4 mars. Det kommer bli jättehäftigt.

Pigg Pigg!!


PS. Kolla in de här bloggarna som har varit och hälsat på hos mig på Sydpoolen:

http://jenipen.blogg.se/2009/december/sydpoolen-och-filmkvall.html
http://fotoavoss.blogspot.com/2010/01/sydpoolen.html


Pigge tar "Vattenprovet"

Tatatatattaaaaa!

Jag, Pigge Pingvin i äventyrsbadet Sydpoolen presenterar Simkunnighetens Dag!
Lägg nu till lördag den 30 januari direkt i din kalender så du inte missar den dagen. Vi har jättemycket saker du kan göra då.

Simkunnighetens dag arrangeras faktiskt över hela Sverige i jättemånga simhallar och badhus och äventyrsbad. Mitt hem Sydpoolen är en av många simhallar där simkunnigheten uppmärksammas extra mycket. Prova bl.a. på att ta Vattenprovet - ett simmärke som bevisar att du är simkunnig. För det vet du väl - för att kunna busa och stoja i äventyrsbadet behöver man först lära sig att simma så det inte händer någon olycka.
Tänk som jag och respektera alltid vattnet.

Svenska Simförbundets snygga simmärke "Vattenprovet"Sydpoolens schema lördag 30 januari 

Kl. 10.00 - 11.00 Livräddningsdemonstration

Kl. 11.00 - 14.00 Märkestagning/Simteknik

Kl. 13.00 - 15.00 Märkestagning

Kl. 14.00 Spektakulär Skämthoppshow -
kolla in klippet på Sydpoolens Youtubesida

Kl. 14.30 Möjlighet att prova på Simhopp

Säg till mamma och pappa att det är jättebra att komma till Sydpoolen den här dagen.
Jag tror att du kommer hinna med att bada lite i äventyrsbadet också.

Pigg pigg!!


Tacos och maracas

Hola

Jag är sugen på tacos!
Jag, Pigge Pingvin, har fått en till helt ny outfit. Visst är jag fin.
När jag fick mina nya kläder så blev jag helt plötsligt jättesugen på tacos. Men det kanske inte är så konstigt för mina nya kläder är ju från Mexico (ett land långt bort från Sverige). Kika här på världskartan så får ni se vart det ligger och vad alla säger så äter de massor av tacosmat där.

Jag har fått nya kläder p.g.a. Sydpoolens tropiska jättesatsning och de vill att jag skall vara med på ett hörn och spexa. Om ni har vägarna förbi den 4 mars!! och en månad framåt så kommer ni se en massa häftiga saker som händer här i äventyrsbadet Sydpoolen. Skriv en massa lappar till mamma och pappa och lägg runt överallt hemma hos er så ni inte glömmer bort vad som händer då. Tjoho vad jag ser fram emot det.

Snygga upphottade jag alias Pigge PingvinPigg pigg!!

Pigge njuter med halmhatt på

Gooomooorrrrronn alla morrrronpigga Piggefans!

Har ni alla sovit gott - jag, Pigge Pingvin, sloknade som en stock igår och sov jättegott.
Det är så skönt att ha kommit igång igen i äventyrsbadet där jag busar och stojar med alla barn som kommer hit till Sydpoolen. Efter en hel dag busande och åkande i rutschbanan och guppande i vågorna så blir man jättetrött...fast på ett skönt sätt.

Jag lovade att jag skulle berätta om det som händer nästa helg....och vet ni vad det är?!
Mina superduperduktiga simhoppspirater är i farten igen och kommer till Sydpoolens motionsbassäng för att spela upp sin häftiga och nästa lite läskiga simhoppsshow. Så skriv upp lördag 30 januari i din kalender...prick kl. 14.00 börjar de. Om ni har missat vad den piratiga simhoppsshowen är för något kan ni se ett litet klipp här på min och Sydpoolens Youtubesida.

Annars så börjar jag drömma mig bort till de tropiska veckorna som Sydpoolen kommer starta med 4 mars....vilken grej det blir!
Jag har redan börjat planera en massa här och mina kompisar håller på för fullt. Så håll alla öron och ögon öppna.


Jag längtar till mina tropiska veckorPigg pigg!!

PS. Missa inte lördagens basketmatch -  SBBK spelar och Sydpoolen sponsar med jättefina priser. Matchen börjar kl. 16.00. Läs mer på SBBK´s hemsida www.sbbk.se.

Kan Pingviner spela basket?

Hej svejs, stora och små vänner!

Oj oj, oj! Nu är det det full rulle här på Sydpoolen igen. Alla är goa och glada efter att ha varit lediga under julen. Denna vecka startar alla våra kurser för stora och små vattenälskare! Simskolor, babysim, vattengympor och vuxensim. Det är jättekul att vara mig, Pigge Pingvin, just nu när så många härliga människor kommer och hälsar på.

Det är sååå roligt med kramgoa vänner!


Simning är ju en jättekul och spännande sport. I helgen hade Södertälje SimSällskap tävlingar här hos oss och jag hörde att alla var hur duktiga som helst. Annars tycker jag faktiskt att basket är kul! Det trodde ni inte va? Att en Pingvin gillar basket? Jodå, fast det är mest roligt att titta. Jag är så kort och jag är så dålig på att hoppa.
 
Här i staden där jag bor, Södertälje, finns det massor av folk som gillar basket. Vi har kanonbra lag! Klubben heter SBBK och nu på lördag (23/1)  är det spännande match. Södertäljes damlag, Telge, möter 08 Stockholm. Wow, det skulle man vilja se! Sydpoolen är faktiskt med och sponsrar lite dennna match.
Gå in på SBBK's hemsida www.sbbk.se för att läsa mer!

Nu ska jag hjälpa mina badvaktskompisar att starta vågorna i äventyrsbadet!
Missa inte min blogg imorgon för då ska jag berätta om något kul som händer nästa helg...

Pigg Pigg!!


Pigge i tropikerna

Måndag - tjoho för måndag.

Jag, Pigge Pingvin, vet att det är jättemånga därute som inte tycker om måndagar men jag gillar det jättemycket.
Då kommer alla mina kompisar som varit lediga på lördagen och söndagen tillbaka och berättar om sina roliga helghändelser. Det brukar även komma en massa skolbarn hit till Sydpoolen. För alla er som inte visste det så kommer alla skolbarn i hela Södertälje kommun till Sydpoolen för att lära sig simma. Just nu är det alla barn i årskurs 2 som kommer och Sydpoolens duktiga simlärare lär dem allt de kan. De är så gulliga och vad snabbt de lär sig! Jag blir alltid lika imponerad av alla barn som kan lära sig så snabbt.

HAR NI SETT MIN NYA KOSTYM?
Jag tror att jag, Pigge Pingvin, skvallrade lite under december om vad som skall hända här i äventyrsbadet Sydpoolen nu under våren med start på sportlovet. Det kommer bli ett hejdundrade kalas för vet ni....jag, Pigge, skall till TROPIKERNA!

Alltså egentligen inte på riktigt för det som kommer att hända är att hela äventyrsbadet Sydpoolen kommer att förvandlas till tropikerna! Så alla vi som är hemma och inte har bokat någon utomlandsresa skall kunna åka på HEMESTER till SYDPOOLEN. Det blir ju jättemycket billigare att åka till Sydpoolen i Södertälje för en familj på 2 vuxna och 3 barn betalar bara 280:-. Detta kommer bli superhäftigt så skvallra för alla du känner att v. 9 startar Sydpoolen sin coola tropiksatsning. Kom ihåg var du läste det först!

Jag är också jättenöjd för jag har fått en massa roliga förklädnader...här är jag i Thailand.Glöm inte att komma in till min blogg och läsa mer - för jag lovar - det kommer mera!

Pigg pigg!

Sydpoolen i tidningen

Hej alla bästa Piggefans i hela världen

Vilket snölandskap vi har!
Det ser ut som farbror snö har pudrat hela Södertälje i florsocker.
Jättefint är det, tycker ni inte.

Jag, Pigge Pingvin, gillar ju snö mycket som ni säkert redan förstått. Pingvin och allt som jag är.
Just nu så har äventyrsbadet Sydpoolen, mitt hem - det bästa hemmet i hela världen - kommit med i LT (Södertäljes Länstidning). De skriver om året som var vilket ni kan läsa mer om här
http://lt.se/nyheter/1.702505-bra-ar-for-sodertaljes-besoksmal.
Häftigt eller hur. Juni gick riktigt bra för Sydpoolen och då hade vi ju premiär för mitt alldeles egna Piratland - Pigges Piratland. Så jag tar åt mig hela äran för att det gick bra för Sydpoolen då....hihi.

En och annan besökare har varit här och hälsat på under jul- och nyårshelgen. Här är en som varit här och simmat. Han konstaterade bl.a. att Sydpoolens kunder är i god form! Vilket gott betyg för det är ju precis det som jag, Pigge Pingvin, vill att alla skall vara i....i god form alltså.

http://blogg.aftonbladet.se/bengt-bengt/2010/01/sydpoolen-i-sodertalje-som-annan-del-av-varlden

Pigg pigg!!

Pigge i Sydpoolen är tillbaka

Hej på er alla Piggefans

Tjoho!
Nu är jag, Pigge Pingvin, tillbaka med nya krafter efter en jättehärlig jul. Jag har badat en massa! Har ni också gjort det? Jag har haft så häftigt här i äventyrsbadet Sydpoolen i Södertälje. Även fast kylan har varit underbar för mig som pingvin så har det varit skönt att bara skutta in och sätta sig i bastun. Jag måste vara en av få pingviner som tycker om bastu, men så är jag ju bortskämd med allt pooligt och cooligt här i Sydpoolen.

Det har varit massor av badsugna barn här och badat. Det har bl.a. varit piratteater i äventyrsbadet nu under julen. Vi kallar pjäsen för "DEN ITUSÅGADE SKATTKARTAN". Kl. 11 samt kl. 14 spelas pjäsen på äventyrsbadet strandkant. Däremellan är det bad, bus och skattletning. Det är en jättehäftig pjäs som Sydpoolen kommer att köra på lördagar och söndagar ett tag framöver. Så tjata lite extra på mamma och pappa att ni vill komma hit och bada och se på teater.Jag, Pigge Pingvin, har också hört att det är något stort på gång här i Sydpoolen.
Det har nämligen så att de har satt upp en massa häftiga discolampor i hela äventyrsbadet. När jag frågade vad som var på gång så fick jag höra något om Tropiska veckor i Sydpoolen och hemestra hemma i Sverige.
På sportlovet som är v. 9 skulle det tydligen bli ett jättestort kalas torsdag till söndag, så håll ögonen öppna. Jag tror att det kan bli världens grej!

Stora Piggekramar!

Pigg pigg!!

RSS 2.0