Jubileumsfirande

Hej alla djupdykare!

Jag, Pigge Pingvin, lever fortfarande kvar i 20 års jubileumets spår. Jag hade så himla kul och blev jättesvettig av allt discodansande så nu säger alla till mig att jag måste få en riktig lång och härlig dusch. Så de tänker rengöra mig ordentligt här - kommer nästa få en hel SPA behandling. Vi här på Sydpoolen har ju även SPA behandlingar för er alla, glada kunder. Glutta in lite här så kan ni läsa mer.

Det är ju också en hel del kunder som har varit här och badat o skrattat o dansat. Klicka er vidare och titta här.

http://keshias.wordpress.com/2009/09/26/en-lordag-i-september/


http://ahana.myblogg.se/?p=77

http://ohmira.blogg.se/2009/september/draft-sept-24-2009-1.html

http://tjicanina.wordpress.com/2009/09/05/hurt/

Här kommer fler bilder från Sydpoolens härliga jubileum:

Livräddare i livräddartagen - men ingen fara, det är bara en övning


Massor av folk tittar på - och förhoppningvsi lär de sig något också


En bild på glada mig


Disco i ljuset....men senare på kvällen blev det mörkare


Kolla in fler bilder på min facebooksida.

Pigg pigg!!

Världens drag...

Alltså....var ni här?!
På Sydpoolen i Södertälje menar jag.

Det var världens drag här i helgen! Sydpoolen - mitt, Pigge Pingvins, hem - fyllde 20 år och vi firade i dagarna tre med dunder och brak. Det var jättemycket folk här och jag fick väldigt mycket kramar så jag var alldeles blöt. Men kul var det och de som var här och badade verkade väldigt nöjda och glada.
Hela helgen blev väldigt lyckad och det här hände:

FREDAG 25 SEPTEMBER
På morgonen bjöd Sydpoolen på kaffe till alla morgonpigga kunder. Alla som ville kunde även ta ett gott chokladmynt till kaffet.
eftermiddagen så började vi med att värma upp inför vattendiscot och jag var såklart på plats och gympade tillsammans med alla barn. Det var många som hade hittat till oss och det var jätteskoj.
Men oj så svettigt det var.

Jag, Pigge Pingvin, värmer upp och busar med alla barn.


Barngympaledaren Benita håller igång hela gänget.


På kvällen mellan kl. 17 och 21 så hade vi vattendisco (det hade vi även på lördagen).
Det blev en succé och jag tror att vi kommer köra vattendisco fler gånger. Så ni som missade har chans att komma då. Restaurangen bjöd på vårrullar på stranden och vi hade lite gratisgrejjer som vi delade ut till alla glada barn.

Förväntansfulla discodansare


DJ Jacob stod för musiken.LÖRDAG 26 SEPTEMBER
Vi fortsatte att dela ut gratis glass (stort tack till GB glass och Sydpoolen)till alla glada barn och jag var så omtyckt av alla och fick så mycket kramar. Jag riktigt mös. Vi hade vattendisco, relaxen var öppen, hade livräddning och tävlingar i motionsbassängen, alla barn från 8 år som ville prova på att dyka med tuber fick göra det och alla vuxna som ville ta några simtag simmade lugnt och skönt i tävlingsbassängen. Alla som ville fick gå en liten tipspromenad med 16 frågor och Sydpoolens historia och det var väldigt uppskattat. Mona - världens bästa projektledare - håller precis idag på och går igenom vilka som svarat rätt. Spännande, för det var riktigt svåra frågor. Jag - Pigge - kunde knappt alla svar.

SÖNDAG 27 SEPTEMBER
Sydpoolen erbjöd alla hurtigbullar GRATIS gruppträningspass med bl.a. bodypump, spinning och abs pass och några morgonpigga var här och hurtade. Prova på dyken för barn fortsatte i motionsbassängen

Det kommer en massa mer historier lite senare och mer bilder som jag - Pigge Pingvin - världens coolaste pingvin kommer lägga upp på min sida på facebook. Jag vill ha massor av fans och kompisar så klicka in på min facebooksida och bli poolare med mig. Då blir jag superglá.

Pigg pigg!!

NU ÄR DET FEST!

Ni skulle bara se hur det ser ut här i Sydpoolen!

Massor av ballonger överallt! Mörkblå, ljusblå, vita och orangea. Väldigt fint är det. Kika här så ser ni.Massor av orangefärgade tröjor överallt!och så finns det guldmynt och gratis morgonkaffé i entrén.

Idag är det ju också VATTENDISCO i äventyrsbadet med en massa skoj!
Jag kommer att vara där så att ni kan krama mig och så kommer jag dela ut GRATIS GLASS till alla barn också.
Det kommer bli så roooligt!

Södertäljes alldeles egna tidning - Länstidning - skrev några rader om vårt kalas. Mer kan ni läsa här.
Hoppas vi får massor av folk....som Sara säger i tidningen vore 2000 om dan superkul. Då får ju jag - Pigge Pingvin - förhoppningsvis massor av kramar!

Välkomna hit och hälsa på och tjata riktigt ordenligt nu på era föräldrar...det kostar ju faktiskt bara 20 kronor att bada i 4 timmar. Så billigt har det aldrig varit och badat tidigare!

Pigg pigg!!

1 dag kvar!!

Åh vad spännande!

Idag är det bara en dag kvar till det stora kalaset börjar. I dagarna tre skall Sydpoolen - mitt hem - hålla fest för alla badsugna och relaxare.

Jag, Pigge Pingvin, tänkte dansa och ha extra kulfredag och lördag från kl. 17.00. Då blir det ju VATTENDISCO i äventyrsbadet med massor av häftiga ljus och cool musik. Min kompis Peter, som några barn säkert känner igen från TV-barnprogrammet Amigo, kommer finnas där och underhålla tillsammans med min andra kompis Benita Jonsson. Självklart kommer jag finnas på plats och jag kommer vilja ha massor av kramar!
Så jag hoppas att ni och era föräldrar kommer hit för att dansa och kramas med mig.

En jätte, jättegammal bild på mig :), Pigge Pingvin (fast jag tror inte att jag hette det då) - jag var en smalis på den tiden...


...kolla bara på mig nu


Om ni blir sugna på mat så har både restaurangen och kiosken en massa rabatter på en massa godsaker....o rabatten är såklart 20%. Den röda tråden hela helgen är ju just talet 20.

Åh vad jag verkligen ser fram emot det här. Om ni inte vet vad som händer så kan ni alltid gå in på www.sydpoolen.se och läsa. Där ser ni allt som händer här på Sydpoolen i helgen.

Pigg pigg!!

Glass i stora lass

Tuff tuff!
Åh vad jag längtar till på fredag. För er som har missat så fyller ju Sydpoolen 20 år då - värsta gamlingen. Fast en ganska fräsch sådan.

En hemlighet som vi här på Sydpoolen kommer ha då är att vi kommer dela ut en glassbiljett till alla barn - GRATIS!!! Det finns ju bara en glass som är bäst och det är ju Piggelin från GB = Pigge Pingvin = jag :).
Det visste ni inte va.
GB är himla snälla för de har sponsrat några av glassarna. Läs lite mer här om va GB har mer för gott.

Såklart är det så länge lagret räcker men jag tror att det finns rätt många glassar så ingen behöver få panik.
Glassen kommer delas ut i äventyrsbadet här på Sydpoolen så du måste betala entré för att få en gratis men eftersom det endast kostar 20:- att bada och relaxa denna dag är ju inte det så mycket.
Hoppas ni kommer och hälsar på mig - jag ser verkligen fram och få träffa alla blötdjur.


Piggelinglassen från GB...min favvoglass


Pigg Pigg!!

20, 20, 20

Hejhopp galopp

Talet 20 är mitt nya favorittal och snart är det ju dags. Dags för Sydpoolen att fylla 20 år.
En kompis till mig, Pigge Pingvin, håller på och skriver ihop ett pressmeddelande till alla tidningar och media så att Sydpoolen får lite rampljus på sig. Det skulle ju vara himla kul om lokaltidningen ville komma hit och skriva några rader om Sydpoolen (och mig) + ta lite häftiga kort.

Jag personligen tror att vattendiscot kommer att bli extra coolt så om de ville komma då och ta kort och göra ett repotage skulle det vara superkul.
Jag kommer att vara där och Benita kommer vara där och Peter Rylander (som hade barnprogrammet Amigo på teve för några år sedan) kommer vara där och underhålla.
Och det kommer ju bara kosta 20 spänn! Det är inte så jättemycket tycker jag.

Kolla lite på Sydpoolen pressida så kan ni läsa om vad som händer här på Sydpoolen i höst. För även efter helgens roligheter så kommer det komma en massa upplevelser och roligt skoj bl.a. mer vattendisco och skämthoppshow.
Pigg pigg!!

Monday, monday....soon friday

Hej svejs alla djupdykare!

Vilket underbart väder vi har haft i helgen.
Jag var ute och njöt men saknade mitt Piratland här vid Sydpoolen i Södertälje lite. Det ser så tomt ut på gräsmattan utan de roliga hoppborgarna och piraterna.

Men vet ni vad!
Mina, Pigge Pingvins, pirater kommer tillbaka lite då och då under hösten. Nu i söndags så hade de en rolig simhoppsshow som är himla poppis.

Värsta skuttet ut från 3:ans hopptorn


Ni som missade den har chansen att se den igen och igen för nu på söndag så kör de igen.
De kör även i oktober, november och december så ni har massor av chanser att se den coola pirathoppsshowen.
Det ser verkligen helt livsfarligt ut och jag är jätteimpad av de som hoppar.
De här datumen kör de:

Sön 27 sept kl. 14
Lör 17 okt kl. 14
Lör 14 nov kl. 14
Lör 12 dec kl. 13


Välkommen till mig och Sydpoolen.

Pigg pigg!!


En vecka kvar...

Nu känns stämningen lite i huset här i Sydpoolen.
Sydpoolen fyller ju 20 år nästa vecka och vi kommer ha världens brakfest hela helgen fredag till söndag.

Alla mina beställningar börjar trilla in (hemliga, berättar inte vad det är :) ).

Det jag, Pigge Pingvin, kan säga reda nu är att det kommer att bli VATTENDISCO här i Sydpoolen med mig och en massa kompisar både på fredagen 25 september OCH lördag 26 september. Kl. 17.00 börjar vi SHARP.
Be here or be square!
Glömde berätta det viktigaste...det kommer bara att kosta 20:- ATT BADA OCH KOMMA IN PÅ DISCOT.

Kolla - häftigare kan det inte bli


Jag riktigt längtar till nästa helg. Det kommer ju också bli en hel del annat också.
Massor av rabatter, prova-på dyk för barn från 8 år och uppåt, prova på Sydpoolens gruppträningspass, ta simmärken och öva livräddning och mycket, mycket mer.
Varmt välkomna säger jag reda nu!

Pigg pigg!!

Goo mat hela dan

Gomorron alla morgonpiggare!

Äntligen torsdag...och imorgon fredag! Och snart dags för fest...20 års fest!
Jag, Pigge Pingvin, kan inte ens tänka mig att Sydpoolen har funnits här i Södertälje i 20 år. Det är ju urlänge. Jag tycker ändå att Sydpoolen är en ganska fräsch tjugoåring - även fast det såklart märks på vissa saker att vi har några år på nacken.

Men vågmaskinen är fortfarande jätterolig och rutschbanorna är skoj att tävla i och se vem som får bäst och snabbast tid. Sedan finns ju hopptornen med 1:an, 3:an och 5:an (som är lite halvläskig att hoppa ifrån men om du vågar så kommer du känna dig som en kung!).
Strömkanalen är urstark och om du provar att simma emot den så får du verkligen ta i!

En liten kul sak som kommer hända nu i helgen är att restaurangen öppnar upp i relaxen för ALLA som vill äta. Tidigare har relaxen endast varit för alla vuxna vuxna men nu är det dags för barnen att få komma upp och ha mysigt också. Självklart är det fortfarande en mysig, tyst avdelning men det behöver ju alla barn också få uppleva. Bus och skoj i äventyrsbadet och lugnt och tyst i relaxavdelningen - det kan ju inte bli bättre.

Under kalaset (nästa helg 25 - 27 september) så kommer restaurangen ha 20% rabatt på sin goooda thai buffé. Det blir bara 55:- per person och det är ju ingenting. Sydpoolen kommer också ha en massa superpriser och det kommer bl.a. bara kosta 20:- att bada. Min alldeles egna t-shirt kommer bara kosta 20:-.

Min alldeles egna snygga t-shirt. Sorry alla vuxna, den finns bara i barnstorlek.


Pigg pigg!!

Nu skulle jag ju gärna...

Vilket väder eller vad säger ni?!

Om jag, Pigge Pingvin, hade haft mitt piratland kvar och uppställt så skulle jag ha öppnat det idag.
För vädret är ju helt underbart.
+ att det är en hel del blötdjur här på Sydpoolen idag och stänker och badar och busar (fast bara lite).

Annars är det full rulle på alla här inför jubileumet. Det stökas och bökas i alla hörn och informeras. Ni kanske redan har hört reklamen på Favorit FM 103,9 - världens bästa radiokanal! Om ni inte hört den än så ratta in och lyssna reda idag. De kör världens bästa mix av musik och så pratar de alldeles lagom.

Sedan är det snart dags för nästa omgång av höstens kurser här på Sydpoolen. Som ni nog redan vet kör vi massor av olika vattenaktiviteter här - Sydpoolen har allt i vattenväg för både stora och små. Vecka 42 drar det igång igen med babysim och minisim och simskolor. Det finns också vuxensimkurser och crawlkurser för vuxna så om ni hör mamma eller pappa säga att de vill lära sig crawla - tipsa om Sydpoolen!


Tillbakablick när SvampBob var här i somras....åh vilka härliga tider!Pigg pigg!!

Måndag = härligt

Hej hopp på er alla måndagsglada!

Hoppas ni haft en alldeles underbar helg. Själv var jag, Pigge Pingvin, och badade alldeles själv här på Sydpoolen (mitt hem, min borg) efter stängning. Jag tycker väl själv att jag har slarvat med min träning lite och då tycker jag att det är så lyxigt att börja träna när ingen ser än. Sen när jag börjar känna mig starkare så skall jag såklart börja träna med er alla.

Däremot tycker jag att ni alla borde komma hit (till Sydpoolen alltså) och antingen träna eller leka för det är ju så himla skoj.
Vågorna som vi har i äventyrsbadet är skyhöga och strömkanalen är urstark. Det går inte många dagar mellan gångerna som jag busar och stojar därute skall ni veta.


Coola tjejer, cool Pingvin i cool strömkanal


Förresten...det börjar ju närma sig nu. Sydpoolens födelsedagsfest!
Sydpoolen, äventyrsbadet här i Södertälje och mitt hem, fyller hela 20 ÅR!

Jag har skrivit om lite roliga saker som kommer hända tidigare i bloggen men det tål att nämnas igen.
Kom hit hela familjen och bada för helt otroliga priser...(pssstt...det kommer bara kosta 20:-/person för BAD OCH RELAX men säg inte det till så många för jag tror inte att jag får berätta det för så många än).
Det jag inte sagt förrut är att vi kommer ha Prova-på dyk för barn både lördagen 26/9 samt söndagen 27/9. Det är en jättehäftig känsla att kunna andas under vattnet - fråga mig, jag vet :).

En annan rolig sak är ju att Sydpoolen öppnar upp relaxen för alla!
Tidigare var du tvungen att ha fyllt 18 år (urgammalt) men nu får vem som helst vara däruppe, fast på ett villkor. Det är fortfarande en relax som skall vara lugn och skön och så är det servering däruppe med en massa god Thai mat.
Så busa gör du i äventyrsbadet och ta det lugnt gör du på relaxen....inte så jättesvårt att komma ihåg, eller hur inte?!

Pigg pigg!!

Jag vill också...

Vet ni vad jag saknar?

Jag, Pigge Pingvin, har skummat igenom min blogg och det är ju inte så många kompisar som följer mitt lilla liv här på Sydpoolen än...Det händer ju faktiskt en hel del skoj här så jag tror att det finns en hel del intresserade där ute i detta avlånga land - kanske iaf här i Södertälje samt i Stora Stockholm.

Du kan väl tipsa dina kompisar om att lägga till mig på bloglovin.com --- då får ni alla mina nya inlägg direkt på mail så missar ni inget av det roliga jag skriver om. Jag vill ju också ha en massa, massa kompisar.

Det som kommer hända nu snart inom kort i en snar framtid är ju att SYDPOOLEN fyller 20 år.
Vi håller som bäst och planerar för allt kul, så håll utkik på www.sydpoolen.se. Där kommer all info som du behöver veta finnas att läsa. Såklart kommer jag att skriva en hel del med.


Så här glad blir man när man kommer och hälsar på mig i Sydpoolen


Pigg pigg!!

Träning för hela slanten

Nu är det hårdträning för hela slanten för alla Sydpoolens gäster och jag, Pigge Pingvin, tycker det är jättekul.

Nästan alla våra gruppträningspass är fullbokade och det är ju jättekul.
Mina favoriter är alla vattenpass (såklart!) men andra pass är också jättepopulära.
T.ex. går Afrodansen med Anita jättebra och det är nästan kö dit alla måndagar.
Ett annat pass som ser kul ut är alla body pump pass - men det har inte jag provat än. Jag har fått för mig att min tjocka mage är i vägen. Åh andra sidan vill jag ju inte heller bli av med den för hur kul är det att krama en pingvin med en massa magmuskler. Sydpoolens maskot dvs. jag :), lovar på heders och samvete att jag aldrig skall bli en pingvin som inte är gosig att krama.

Nu är det bara 2½ vecka kvar till mitt häftiga födelsedagskalas.
Boka in helgen 25 - 27 september redan nu. Speciellt kul kommer Sydpoolen vattendisco att bli tror jag.
Det kommer köras både fredag och lördag kl. 17 - 21. Jag ser fram emot det redan nu!

Pigg pigg!!

Vatten...bara vanligt vatten

Hej svejs på er alla blötdjur.

Hoppas ni mår bra en sån här suverän dag som den här dagen är!

Jag har precis pratat med en chef här....japp, lilla jag Pigge Pingvin pratar med de högsta hönsen här.
Jag frågade om mitt alldeles egna simmärke och mina idéer om vad man skulle kunna göra för att kunna köpa det.
Under Sydpoolens jubileumshelg 25 - 27 september så kommer jag ge alla barn och föräldrar ett extra bra pris på märket och det kommer kosta 20 kr istället för 30 kr. Bra va!?
Det roliga med det här simmärket är att både du som barn och du som föräldrer måste vara med och göra de saker som ingår:
- hoppa från trampolinen
- åka i den långa rutschbanan
samt en hemlis som jag inte avslöjar än.


I vilken sekund som helst kommer jag få se hur märket kommer se ut och det är så spännande. Så fort jag fått det så skall jag lägga upp en bild här så att ni ser hur det ser ut.

Pigg pigg!!

Supertävlingar

Gooooo måndagsmorgon
Hoppas ni alla haft en härlig helg. Jag, Pigge Pingvin, har för tillfället lagt min piratutstyrsel på hyllan och huserar nu runt i Sydpoolen Äventyrsbad som "vanliga" Pigge. Men jag kommer nog att sätta på mig hatten igen i slutet av september, för då - om ni har läst min blogg - så smäller det av med ett DUNDERKALAS. Sydpoolen fyller 20 år!

Det kommer bli jätteskoj och jag hoppas förstås att det kommer massor av barn hit och leker med mig.
Bara för er som läser detta kan jag ju säga att det bara kommer att kosta 20:- att komma och bada....20 KRONOR! Det är ju inte mycket alls. Det är två cheeseburgare på McDonald´s och de äter man ju upp jättesnabbt (fast inte för ofta) och här får du 4 timmar! skoj för 20. Kan inte bli bättre!

Om du vill vinna inträde till oss ändå så kan du prova att tävla om det på Barnsemester.se. Kika mer här så ser du hur du skall göra för att vinna.

De som jobbar här har sagt att vi kommer att satsa jättemycket på barnfamiljer och alla som tränar. Här har jag hittat en stammistränare hos oss som verkligen kör hårt och är ett föredömme. Jag, som är lite rund om magen, kanske borde ta efter henne men jag är alldeles för förtjust i sill för att någonsin komma dit...tror jag :). Jag får min motion i vattnet istället.

Tittut!Pigg pigg!!

Pigg pigg!! ...

Hej på er alla glada

Som ni kanske läste av det jag skrev igår så fyller Sydpoolen (mitt "lilla" hem") år i slutet av september.
20 hela år!
Det blir en massa skoj här då med UTLOTTNINGAR, TÄVLINGAR, TIPSPROMENAD, roliga och lärande AKTIVITETER för barn där de kan prova LIVRÄDDNING och prova att ta olika SIMMÄRKEN. Det kommer också blir VATTENDISCO och EXTRA ÖPPET i ÄVENTYRSBADET. Vad sägs om det!!
Nu tror inte jag att jag får skvallra om det här.Simmärkena har Sydpoolen till försäljning i sin kundtjänst och där hittar du alla märken som finns.
Jag fick även höra att bara vi här på Sydpoolen kommer börja sälja ett eget specialmärke!

Piggemärket!

Mitt alldeles egna märke. Häftig grej eller hur.

Pigg pigg!!

20 års äventyrsbad

Oj oj ni skall bara veta vad det planeras för kul här till i slutet av september.

Jag, Pigge Pingvin, fick precis höra att det planeras för vattendisco med pirattema, tipspromenad, prova på dyk för barn och massa annat skoj. Eftersom Sydpoolen - mitt hem - fyller 20 år tror jag att det också kommer bli en hel del rabatter som knyter an till 20.
Men skvallra inte för nån riktigt än för jag vet inte om jag får berätta så mycket om det här än.....så schhhhhh!Klart är iaf att det blir den 25 september till den 27 september så boka in det i almanckan redan nu så du inte missar det.
Jag lovar att jag skall försöka hålla öronen öppna så kan jag fortsätta skvallra om vad det planeras - även fast jag kanske inte borda avslöja det. Men strunt i det....ni är mina kompisar och för kompisar berättar man allt.
Är det inte så :)

PS. Fin logga va...jag är jättenöjd med hur jag ser ut iaf.

Pigg pigg!!

Allt rullar iväg...

Nu rullar allt iväg....hoppborgarna packas ner, elbilarna parkeras och den lilla scenen har plockats ner.
Lite sorgligt är det men nu har vi något jättekul att se fram emot nästa sommar.
Vi har även något jättekul att se fram emot om en månad, för det är då det smäller!
Sydpoolen, mitt, Pigge Pingvin, hem fyller år snart!
Födelsedagskalas tjoho - är inte det bland det bästa som finns!
Håll öron och ögon på spänn så ni inte missar festen. Jag tror det kommer komma en hel del kul info snart.

Pigg pigg!!

RSS 2.0