Simkunnighet är en färskvara!

Är du simkunnig? 

Att kunna simma är viktigt! Det är också väldigt kul när du kan hoppa, dyka och leka utan att vara rädd. Grunden för att man ska kunna lära sig simma är vattenvana. Genom att vara mycket i vatten och genom vissa moment t.ex. glida, hoppa, flyta och doppa, kan du träna upp din vattenvana.

När du är vattenvan känner du dig tryggare. Det är viktigt för att kunna hålla balansen när du simmar och glider. Man kanske även vågar sig ut på lite djupare vatten.

Sydpoolen får man börja simskola när man är 6 år. Då börjar man även simma bröstsim. Första simsättet är oftast crawl eller ryggsim eftersom att de är mindre tekniskt svåra. Barn under 6 år har för det mesta inte motoriken för bröstsim.

Du kan testa din simkunnighet hos oss när du vill. Om du klarar simmärket Vattenprovet så är du simkunnig. Då ska man falla/hoppa i vattnet så huvudet hamnar under ytan och simma 200 m (varav 50 m rygg) i en följd. Men simkunnighet är något som man borde testa ofta. Bara för att man lärt sig simma en gång är det inte säkert att man simma perfekt resten av livet.












Personalen på Sydpoolen kan självklart simma - men varje år testar vi simkunnigheten. Det är en färskvara! Men det är aldig för sent att lära sig och därför har vi vuxenkurser. Nästa omgång startar vecka 34 och går att boka redan nu.

Nej, nu ska jag simma en sväng!

Pigg Pigg!!



Fler simmärken:
http://www.simkunnighet.se/swwwing/app/cm/Browse.jsp?PAGE=1145061

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0